14/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği LGBTT

Siyah Pembe Üçgen Bürokratları Kınayacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği LGBTT bireylere yönelik ayrımcı uygulamaları; eşitsizliği ve ayrımcılığı meşrulaştıran cinsiyetçi sistemi kollayan Bakan, Vali, bürokrat ve yargı mensuplarını kınamak amacıyla 17 Nisan’da basın açıklaması gerçekleştirecek.

Dernek adına yapılan açıklamada şöyle deniyor:
 
"İzmir Valiliğinin başvurusu üzerine, Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği hakkında açılan kapatma davasının 20 Nisan Salı günü, saat 9.30’da görülecek ikinci celsesi öncesinde;
LGBTT bireylere yönelik ayrımcı uygulamaları ; eşitsizliği ve ayrımcılığı meşrulaştıran cinsiyetçi sistemi kollayan Bakan, Vali, bürokrat ve yargı mensuplarını kınamak ve LGBTT bireylerin hak ve özgürlüklerinin koruyacak yasal düzenlemelerin bir an evvel gerçekleştirilmesini talep etmek amacıyla basın açıklaması yapacağız.

Bu talepleri paylaşan, biz aşağıdaki imzacılar, tüm duyarlı hak savunucularını dayanışmaya çağırıyoruz.
 
Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği
Kaos GL Derneği
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
Morel Eskişehir LGBTT Oluşumu
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
Amargi İzmir
Bağımsız Kadın İnisiyatifi
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi
İHD İzmir
Sosyal Değişim Derneği
Sosyalist Feminist Kolektifi İzmir
Yeşiller İzmir

BASIN AÇIKLAMASI
TARİH: 17 NİSAN CUMARTESİ
SAAT: 16:00
YER: ALSANCAK KIBRIS ŞEHİTLERİ – SEVİNÇ PASTANESİ ÖNÜ

Basın Açıklamasının Tam  Metni
İzmir Valiliğinin başvurusu üzerine, Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği hakkında açılan kapatma davasının ikinci celsesi, 20 Nisan Salı günü, saat 9.30’da görülecek.
 
LGBTT (lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel) bireylerin örgütlenme hakkına karşı dava açılması, bizzat ayrımcı bir uygulamadır. Nefret söylemlerinin hedefindeki bir grubun, tüzel kişilik kazanmasını engelleme çabasının, ideolojik bir tutum olduğunu düşünüyoruz.
Eşcinselliğin “hastalık” olduğunu söyleyen Bakan da, yasal dernek kurma hakkına karşı engelleyici tavır alan Vali, bürokrat, yargı mensubu da; eşitsizliği ve ayrımcılığı meşrulaştıran cinsiyetçi sistemi kollamaktadırlar. Kamu yetkililerinin, LGBTT bireylere ilişkin olumsuz mesajlarının; eşcinsel, biseksüel ve transeksüellere daha fazla baskı ve nefret suçlarında artış olarak geri döneceğinin endişesini taşıyoruz.
 
Bu nedenle, makamları gereği, daha fazla kamusal sorumluluk taşıyanların, söz ve eylemleriyle nefreti yeniden üretmemeleri gerektiğini hatırlatıyor; Siyah Pembe Üçgen hakkındaki dava sürecinin bir an önce, örgütlenme özgürlüğü lehine sonuçlandırılmasını ve en önemlisi de;  LGBT bireylerin örgütlenme özgürlüğünün, artık dava konusu yapılmamasını sağlayacak, yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesini istiyoruz.
 
Ancak ne yazık ki, bunca baskı ve cinayetin hedefi haline getirilen LGBT bireyler, son açıklanan Anayasa reform paketinde de görmezden geliniyor. Oysa yıllardır, LGBT örgütler tarafından dillendirildiği üzere; ilk etapta, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ibareleri, Anayasanın eşitliği düzenleyen 10. Maddesine eklenmelidir. Anayasa ve reformlar, LGBT bireyleri yok saymaya devam etmemelidir. LGBT bireylerin örgütlenme özgürlüğü garanti altına alınmalıdır. Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBT Derneği hakkında açılan kapatma davası bir an önce özgürlükler lehine sonuçlandırılmalıdır.
 
Bu talepleri paylaşan, biz aşağıdaki imzacılar, tüm duyarlı hak savunucularını; 20 Nisan Salı Günü, Saat 09.30’da, Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBT Derneği hakkındaki kapatma davasının, ikinci celsesinin görüleceği Bayraklı Adliyesi’nde, duruşmayı izlemeye ve dayanışmaya davet ediyoruz…
 
NOT: Basın açıklamasına örgüt olarak imza desteği vermek için dernek@siyahpembe.org adresinden ya da 464 44 59 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz."
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam