20/04/2010 | Yazar: Kaos GL

İzmir Valiliğ

Siyah Pembe Üçgen Davası Yarın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Valiliği’nin başvurusuyla, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’ nin, Tüzüğünün 2. Maddesinin “Genel Ahlaka ve Ailenin Korunmasına Aykırılığı” iddiası ile derneğin feshi (kapatılması) talebiyle açılan davanın üçüncü duruşması yarın (30 nisan 2010) Bayraklı Adliyesi 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde saat 09.15'te görülecektir.

Siyah Pembe Üçgen Derneği’ne kapatma davası açılması; İzmir’deki lgbtt (lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel, travesti) bireylerin, örgütlenme özgürlüğünü engelleme çabasıdır. Son yaşanılan üzücü olaylar da yeniden göstermiştir ki  örgütlenmek, ayrımcılığa uğrayan grupların olmazsa olmazıdır...

Dernek, insan haklarına duyarlı olan tüm birey ve örgütleri yarın görülecek olan üçüncü duruşmaya destek olmaya çağırıyor.

Yer: Bayraklı Adliyesi 6. Asliye Hukuk Mahkemesi
Tarih: 30 Nisan Cuma
Saat: 09.15


İzmir Valiliğinin kapatmak istediği Siyah Pembe Üçgen LGBTT Derneği davasının üçüncü celsesi yarın (30 Nsan) görüşülecek. Mahkeme, Uluslararası Hukukçular Komisyonunun (ICJ) davayı uluslararası hukuk açısından değerlendiren metnini incelemek üzere davayı 30 Nisan’a ertelemişti. 

Seçin Varol ile Erdem Gür’ün ortak haberi
 
İzmir Valiliğinin kapatmak istediği Siyah Pembe Üçgen LGBTT Derneği hakkındaki davanın ilk duruşması 9 Şubat Salı günü görülmüştü. Davanın ikinci celsesi bugün (20 Nisan Salı) İzmir Bayraklı Adliyesi 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.
 
Davaya dava vekilleri Av. Fırat Söyle, Siyah Pembe Üçgen Derneği yöneticisi Elif Ceylan Özsoy ve Oktay Cerit’le birlikte Kaos GL Derneği, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Siyah Pembe Üçgen Derneği gönüllüleri ve ÖDP İzmir örgütü, İzmir Barış Meclisi’nden aktivistler katıldı.
 
Av. Fırat Söyle Uluslararası Hukukçular Komisyonunun (ICJ) davayı uluslararası hukuk açısından değerlendiren İngilizce ve Türkçe tercümesini mahkemeye sundu. Bu tercümelerin incelenmesi için dava İzmir Bayraklı Adliyesi 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde 30 Nisan 2010 Cuma günü, saat 9:30’da görülecek.
 
Duruşma sonrasında Av. Fırat Söyle “Esasında davanın, başından reddedilmesi gereken bir dava iken halen devam ediyor olması kabul edilemez. Çünkü davacı idare 60 günlük yasal süre içinde sessiz kalarak tüzüğü zımnen onaylamıştır. Gerek ulusal gerekse Türkiye’nin taraf olduğu Uluslararası Sözleşmelerde örgütlenme hakkının hangi hallerde yasaklanacağı açıktır. Davanın uzatılmaması ve biran önce Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği lehine reddedilmesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.
 
Davalı derneğin gönüllülerinden Av. Elif Ceylan Özsoy “Biran önce örgütlenme özgürlüğümüz önündeki bu engel kaldırılmalı. Siyah Pembe Üçgen İzmir olarak faaliyetlerimize devam etmemiz sağlanmalıdır. Umarım önümüzdeki celse bu temelde bir karar verir” dedi.


Etiketler: insan hakları
İstihdam