19/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği, İzmir Valiliği’nin başvurusu üzerine dernek hakkında açılan kapatma davasının ikinci celsesi öncesinde, bir çok

Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği, İzmir Valiliği’nin başvurusu üzerine dernek hakkında açılan kapatma davasının ikinci celsesi öncesinde, bir çok sivil toplum örgütünden insan hakları savunucularıyla birlikte 17 Nisan Cumartesi günü bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde yapılan açıklamada LGBTT bireylere yönelik ayrımcı uygulamalar kınandı ve LGBTT bireylerin yasal hak ve özgürlüklerini koruyacak yasal düzenlemelerin bir an evvel gerçekleştirilmesi talep edildi.
 
Kamu Yetkilileri Eşitsizliği ve Ayrımcılığı Meşrulaştırmamalı
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği adına basın açıklamasını okuyan Deniz San “LGBTT (lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel) bireylerin örgütlenme hakkına karşı dava açılması, bizzat ayrımcı bir uygulamadır. Nefret söylemlerinin hedefindeki bir grubun, tüzel kişilik kazanmasını engelleme çabasının, ideolojik bir tutum olduğunu düşünüyoruz.
Eşcinselliğin “hastalık” olduğunu söyleyen Bakan da, yasal dernek kurma hakkına karşı engelleyici tavır alan Vali, bürokrat, yargı mensubu da; eşitsizliği ve ayrımcılığı meşrulaştıran cinsiyetçi sistemi kollamaktadırlar. Kamu yetkililerinin, LGBTT bireylere ilişkin olumsuz mesajlarının; eşcinsel, biseksüel ve transeksüellere daha fazla baskı ve nefret suçlarında artış olarak geri döneceğinin endişesini taşıyoruz” dedi.
LGBTT Bireyler Anayasa Reform Paketinde de Görmezden Geliniyor
LGBTT bireylerin haklarının görmezden gelindiğine dikkat çeken San, sözlerine şöyle devam etti: “Bunca baskı ve cinayetin hedefi haline getirilen LGBTT bireyler, son açıklanan Anayasa reform paketinde de görmezden geliniyor. Oysa yıllardır, LGBTT örgütler tarafından dillendirildiği üzere; ilk etapta, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ibareleri, Anayasanın eşitliği düzenleyen 10. Maddesine eklenmelidir. Anayasa ve reformlar, LGBTT bireyleri yok saymaya devam etmemelidir. LGBTT bireylerin örgütlenme özgürlüğü garanti altına alınmalıdır. Bu talepleri paylaşan tüm duyarlı hak savunucularını ; 20 Nisan Salı Günü, Saat 09.30’da, Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği hakkındaki kapatma davasının, ikinci celsesinin görüleceği Bayraklı Adliyesi’nde, duruşmayı izlemeye ve dayanışmaya davet ediyoruz”.
 
Yasal Düzenlemeler Bir An Evvel Gerçekleşmeli
Makamları gereği, daha fazla kamusal sorumluluk taşıyanların, söz ve eylemleriyle nefreti yeniden üretmemeleri gerektiğini hatırlatan Siyah Pembe Üçgen Derneği üyeleri, dava sürecinin bir an önce, örgütlenme özgürlüğü lehine sonuçlandırılmasını ve en önemlisi de;  LGBTT bireylerin örgütlenme özgürlüğünün, artık dava konusu yapılmamasını sağlayacak, yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesini istediklerini belirttiler.

Sanatçılardan Destek
Basın açıklamasına bir çok sivil toplum örgütünden, insan hakları derneklerinden, siyasi partilerin il örgütlerinden ve sanatçılarından da destek geldi. Açıklama sırasında “Geyiz Lezbiyeniz Travestiyiz Transeksüeliz Buradayız Alışın”, “Derneğime Dokunma”, “Genel Ahlak Kimin Ahlakı” yazılı dövizler taşındı; “Ögütlenme Hakkımız Engellenemez”, “Siyah Pembe Üçgen Kapatılamaz” sloganları atıldı.
 
Basın açıklaması, Siyah Pembe Üçgen İzmir’e destek olmak amacıyla Sokak Sanatçıları’nın vermiş olduğu mini bir konserle son buldu. Hep birlikte söylenilen özgürlük şarkılarına İzmir halkının da ilgisi büyüktü.


Etiketler: insan hakları
İstihdam