05/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, Cumartesi günü Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği ofisinde buluştu.

Siyah Pembe Üçgen, Dokuz Eylül Öğrencileriyle Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, Cumartesi günü Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği ofisinde buluştu.
 
Toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı alanında üniversiteye bağlı bir kulüp kurmak isteyen öğrencilerle genel olarak LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) alanına yönelik kavramlar ve bu alandaki toplumsal önyargılar ve klişe düşünceler üzerine konuşuldu.
 
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nden Ozan Ünlükoç’un moderasyonunda yapılan “kavramlar ve klişeler” sunumunun ardından yine dernek aktivistlerinden Erdem Gürsu Türkiye’deki LGBTİ örgütlenme deneyimleri ve tarihine ilişkin aktarımlarda bulundu.
 
Sunumların ardından öğrencilerle dernek aktivistleri karşılıklı olarak deneyimlerini paylaştılar. Gelecek dönem için Dokuz Eylül Üniversitesi’nin tüm yerleşkelerini kapsayacak bir öğrenci topluluğu kurma konusunda ise hem kuruluş prosedürüne dair, hem de ilerisi için stratejik işleyişe dair fikirler tartışıldı.
 
Toplantının ardından LGBTİ alanında çalışacak olan öğrenci topluluğunun da duyurulması için Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler Kampüsü’nde 12 Mayıs Pazartesi günü Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden aktivistlerle ortak bir söyleşi etkinliği yapılmasına karar verildi 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam