06/05/2014 | Yazar: Erdem Gürsu

Siyah Pembe Üçgen ve İzmir Eğitim-Sen 2 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu bir araya geldi; birlikte mücadelenin yollarını aradı.

Siyah Pembe Üçgen, Eğitim-Sen LGBTİ’yi Ziyaret Etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Siyah Pembe Üçgen ve İzmir Eğitim-Sen 2 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu bir araya geldi; birlikte mücadelenin yollarını aradı.
 
İki hafta önce ilk toplantılarını alan Siyah Pembe Üçgen ve İzmir Eğitim-Sen 2 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu üyeleri bu kez daha geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.
 
“Benim Çocuğum” İzmir’de
Eğitim-Sen 2 No’lu Şube’nin ofisinde gerçekleşen toplantıda hem karşılıklı olarak tanışılmış hem de komisyonun gelecek dönemki çalışmaları hakkında fikir yürütülmüş oldu. Genel olarak farkındalık arttıran çalışmalara ağırlık verilmesi düşünülen komisyonda ilk etkinlik olarak sendika üyelerine açık bir şekilde 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Gün kapsamında yönetmenliğini Can Candan’ın yaptığı ve çocukları LGBTİ olan ailelerin hikayelerinin yer aldığı “Benim Çocuğum” filminin gösteriminin yapılmasına karar verildi. Gösterimin ardından film ekibinden aileler ve Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nden aktivistlerin katılımıyla bir söyleşi de yapılacak.
 
Eğitim-Sen’de LGBTİ kitaplığı
Toplantılarına  düzenli olarak devam etmeye karar veren komisyon ayrıca sendika içerisinde bir LGBTİ kitaplığı oluşturulmasına, İzmir’de haziran ayında gerçekleşecek olan Onur yürüyüşüne destek vermeye ve yine bu kapsamda yapılacak olan etkinliklerden “eğitim” odaklı olanlarını Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği ile birlikte organize etmeye ve derneğin yaptığı LGBTİ alanındaki her türlü savunuculuk faaliyetlerinde dayanışmaya karar verdi.
 
Komisyon ayrıca 19-20 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek olan Eğitim-Sen genel kurulunda her şubede LGBTİ komisyonları oluşturulmasının zorunlu olması ve LGBTİ sekreterliği olarak bağımsız bir sekreterlik oluşturulması konusunda da kurula teklif götürecek. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam