01/04/2024 | Yazar: Kaos GL

Susma Platformu ile Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin kış sezonunda başlattığı Siyah Poşet Kitap Kulübü’nün bahar takvimi yayınlandı.

Siyah Poşet Kitap Kulübü, bahar sezonunda da buluşmaya devam ediyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bahar sezonu etkinlikleri şöyle duyuruldu:

Susma Platformu ile birlikte, kış sezonundan başlattığımız Siyah Poşet Kitap Kulübü’nde buluşmaya bahar sezonumuzda da devam ediyoruz. Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun poşete soktuğu ya da muzır ilan ettiği kitapları gündeme getirmeyi amaçladığımız bu okuma kulübünde, bu kitapların neden okunması ve nasıl okunmaması gerektiğini, okuyucuya aslında ne sunduklarını ve bu kitaplarda iktidarı korkutanın ne olduğunu masaya yatırıyoruz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun yazarı da yayıncıyı da muhatap almadan imza attığı sansür vakaları giderek ifade ve yayınlama özgürlüğünü engelleyen ahlakçı ve yasakçı bir hal alırken, edebiyata sahip çıkıyoruz!
Siyah Poşet Kitap Kulübü’nde bahar sezonunda konuşacağımız ilk kitap, Günışığı Yayınları tarafından 2011’de yayınlanan, Christine Nöstlinger’in yazdığı ve Suzan Geridönmez’in Türkçeye çevirdiği Evde ve Uzakta. Evde ve Uzakta’yı 20 Nisan Cumartesi günü 13.00’te, editör Mehmet Erkurt’la konuşuyoruz.
İkinci kitabımız, Hep Kitap tarafından 2018’de yayınlanan, Francesca Cavallo ve Elena Favilli yazdığı, Deniz Öztok’un Türkçeye çevirdiği Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler. Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler’i 11 Mayıs Cumartesi günü 13.00’te editör Özlem Akcan’la konuşuyoruz.
Bahar sezonun son kitabı ise, İthaki Yayınları tarafından yayınlanan, Jul Maroh’un yazıp resimlediği ve Damla Kellecioğlu’nun Türkçeye çevirdiği Mavi En Sıcak Renktir. Mavi En Sıcak Renktir’i 1 Haziran Cumartesi günü 13.00’te yazar Karin Karakaşlı’yla konuşuyoruz.”


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam