22/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Yeni Delhi’den “Sizin Evinizde Aslan Var Mı” filmi, 24 Aralık’a kadar KIRIK’ta.

“Sizin Evinizde Aslan Var Mı”yı izlemek için son günler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Delhi’deki kuir bir hanenin aktivist ve akademisyen fertlerinin hikayelerini anlatan Does Your House Have Lions [Sizin Evinizde Aslan Var Mı], KIRIK’IN kuir üretimlerden ve LGBTİ+ sanatçıların işlerinden oluşan programı kapsamında 24 Aralık’a kadar yayında.

Filmin tanıtımı şöyle:

Delhi’de yaşayan şair vqueeram ve Los Angeles’ta yaşayan sanatçı Vishal Jugdeo’nun Does Your House Have Lions [Sizin Evinizde Aslan Var Mı] (2021) adlı filminde, Yeni Delhi’deki kuir bir hanenin aktivist ve akademisyen fertleri, yaşamlarını artan otoriterliğin gölgesi altında sürdürmektedir. Cinéma vérité tarzında çekilmiş film, vqueeram’ın COVID-19 salgını öncesindeki son üç yıl ve pandeminin ilk ayları boyunca beraber yaşadığı arkadaşları ve sevgilileri arasında geçiyor. Film, kuir mahremiyet ve birliktelik anlarını belgeleyerek devletin muazzam gücüne karşı direniş imkanlarını ortaya koyuyor.

Filmi izlemek için tıklayın.

Vishal Jugdeo

Vishal Jugdeo (Regina, Kanada doğumlu; Los Angeles’ta yaşıyor ve çalışıyor) belgesel ve kurgusal stratejileri birleştirerek anlatı üzerine deneysel yaklaşımlar inşa etmek amacıyla video, yerleştirme ve performans araçları ile çalışan multidisipliner bir sanatçı. İşleri MOMA (New York), MOCA (Los Angeles), Hammer Museum (Los Angeles), ICA Philadelphia ve Kunstinstituut Melly (Rotterdam)’da sergilenmiştir. Jugdeo, Guggenheim Vakfı’nın 2015 burs programına seçilmiş ve Kanada Sanat Konseyi’nden ana proje fonu almıştır. Halen UCLA Sanat Bölümü’nde yardımcı doçentlik ve aynı üniversitenin Yeni Biçimler Alanı’nda başkanlık yapmaktadır.

vqueeram

vqueeram (Delhi, Hindistan doğumlu; Delhi’de yaşıyor ve çalışıyor) Delhi’de yaşayan bir yazar, araştırmacı ve öğretmendir. Sosyallik, hukuk ve siyaset türleri ile ilişkileri içinde seks, duygu ve yaşamak/ölmek ile ilgileniyor. Bangalor’daki Hukuk ve Siyasa Araştırmaları Merkezi’nde, ülkedeki çeşitli hukuk okulları için kesişimsellik üzerine bir ders veriyor ve düzenli olarak Hindistan’daki trans topluluğunun hakları ve meseleleri üzerine araştırma ve siyasi çalışmalarına katılıyor. vqueeram yazılarında kuir/trans kişilerin tahayyül ve özgürlük pratiklerine eğiliyor; ister Delhi’deki bir mezarlıkta, ister sinematik, edebi ve politik yazımda bir yaşam inşa etmek olsun.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam