09/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Slovakya’da ‘aile değerleri’ adı altında eşcinsel çiftlerin haklarını kısıtlamaya yönelik referandum, katılımın düşüklüğü nedeniyle geçersiz oldu.

Slovakya’nın ‘aile değerleri’ referandumu geçersiz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Slovakya’da “aile değerleri” adı altında eşcinsel çiftlerin haklarını kısıtlamaya yönelik referandum, katılımın düşüklüğü nedeniyle geçersiz oldu.
 
Slovakya’da evliliğin yalnızca kadın ile erkek arasında tanımlanması, eşcinsel çiftlerin evlat edinmesinin yasaklanması ve ebeveynlerin devlet okullarında çocuklarının cinsellik eğitimi almamalarına karar verebilmesi için Cumartesi günü yapılan referandum, katılımın yüzde 50’nin altında kalması nedeniyle geçersiz oldu.  
 
Aile için Birlik adlı muhafazakâr örgütün “evlilik, aile ve toplumsal değerleri korumak” için başlattığı dilekçe kampanyası sonucunda gidilen referanduma katılım yüzde 21 düzeyinde oldu.
 
Referanduma katılanların yüzde 90’ından fazlası eşcinsellere yönelik ayrımcılığı yasal zemine oturtmak ve çocukların bilgiye erişim hakkını engellemek için evet oyu kullansa da “aile değerleri” eşitsizliğin bahanesi olmayı başaramadı.
 
“Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım?” sözleriyle Vatikan’da yeni dönem tartışmalarına yol açan Papa Francis de “toplumun yaşam hücresi” dediği geleneksel heteroseksüel aile için yapılan referanduma destek vermişti.  

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam