04/09/2014 | Yazar: Kaos GL

ABD’nin tüm dünyayı dinlediğini belgeleriyle açıklayan Edward Snowden yarın İstanbul’da düzenlenen İnternet Ungovernance Forum’da konuşacak.

Snowden İstanbul’da konuşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD’nin tüm dünyayı dinlediğini belgeleriyle açıklayan Edward Snowden yarın İstanbul’da düzenlenen İnternet Ungovernance Forum’da konuşacak.
 
İnternet Ungovernance Forum, İnternet Yönetişimi Forumu’nda konuşulmayanların konuşulması, tartışılmayanların tartışılması amacıyla toplanıyor.
 
Gelişen teknoloji ile devletler ve şirketler, İnternet’e girsin girmesin, insanların her anını gözetlemek ve denetlemek istiyor. Öte yandan, kendi karanlık işlerini yurttaşlardan gizleyip, şeffaflık taleplerimize direniyor. Kanunlarla, uluslararası anlaşmalarla meşrulaştırılmaya çalışılan bu düzen, yurttaşların direnişi ve vicdanının sesini dinleyen ’içerideki’ insanlar tarafından bozuluyor. İzleyenler izleniyor, gizlenenler ifşa ediliyor...
 
İşte tüm bu gerçeklerin daha görünür hale gelmesini sağlayanlardan biri Edward Snowden, İnternet Ungovernance Forum’da olacak.
 
Edward Snowden 5 Eylül Cuma akşamı saat 18.00’de, sürgünde olduğu Moskova’dan Internet Ungovernance Forum’a bağlanacak. Internet ve insan hakları aktivisti Chris Soghoian ile sohbet edecek, salondan gelen soruları yanıtlayacak.
 
Snowden kimdir?
Eski bir CIA ajanı ve eski NSA çalışanı olan Edward Snowden’ın, 6 Haziran’da Amerika’nın istihbarat birimlerinden Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ve Federal Soruşturma Ofisi (FBI) tarafından kullanılan telefon dinlemek ve internet kullanıcılarını takip etmek için kullandıkları PRISM (Prizma) adlı programı açıkladı.
 
Milyonlarca telefonun dinlenmesiyle kalmayan, aralarında Facebook, Google, Microsoft, Yahoo, PalTalk, AOL, Skype ve Apple gibi teknoloji devlerinin de adı geçtiği üst düzey güvenlik gerektiren birçok kişisel hesaba da direkt olarak bağlandığı iddia edilen PRISM adlı program, öncelikle İngiliz The Guardian gazetesinde, ardından da Washington Post Gazetesi’ndeki haberler ile gündeme gelmişti.
 
İlgili haber:

Etiketler: medya
İstihdam