23/11/2022 | Yazar: Kaos GL

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sinema Kulübü’nün 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında ‘So Pretty’ filmini göstermesi okul yönetimi tarafından reddedildi.

‘So Pretty’ filminin gösterimine yasak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sinema Kulübü’nün 21 Kasım tarihinde, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında göstermeyi planladığı So Pretty (2019) filmi için yaptığı başvuru okul yönetimi tarafından onaylanmadı.

Susma Platformu’nun bildirdiğine göre, okul yönetimi başvuruyu reddetmesine dair herhangi bir açıklamada bulunmazken gösterilmek istenen filmin değiştirilmesini istedi. Topluluk bu sefer de Boys Don’t Cry (1999) filmi için yönetime başvurdu. Fakat okul yönetimi bu başvuruyu görmemiş gibi davranarak topluluğa herhangi bir cevap vermedi, topluluğun deyişiyle okul yönetimi kendilerini tamamen “ghostladı.”

Topluluk karşılaştıkları sansürü sosyal medya hesaplarından duyururken “Dayatmalarınızı, sansürünüzü kabul etmiyoruz!” dedi. Topluluk daha sonra sansüre rağmen Boys Don’t Cry filmini izlediklerini açıkladı ve “Asla yalnız değiliz!” dedi.

So Pretty filminin New York’un queer sahnesinde geçen hikayesi, siyasal aktivizmi ve aşkın farklı biçimlerini anlatıyor. Boys Dont Cry filmi ise 90’ların başında Orta Amerika’da bir nefret cinayetine kurban verilen trans erkek Brandon Teena’nın öyküsünü anlatıyor.


Etiketler: kültür sanat, eğitim
nefret