29/12/2010 | Yazar: Kaos GL

Bir döneme damgasını vuran mini dizi Şogun'da Şogun karakterini ca

Şogun: ‘Homofobik Kültürümüz Ahlak Dışı!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Bir döneme damgasını vuran mini dizi Şogun'da Şogun karakterini canlandıran Richard Chamberlain, cinsel yönelimlerini açıklayan eşcinsel oyuncuların maruz kaldıkları homofobinin “kalpsizce” ve “ahlak dışı” olduğunu söyledi.

80’lerde Şogun dizisiyle Türkiye’de de özel bir takipçi kitlesi edinen Richard Chamberlain (76), 2003’te eşcinsel olduğunu açıklayarak çok sayıdaki hayranını şaşırtmıştı.
 
Chamberlain, şimdi de eşcinsel oyunculara bir çağrıda bulunarak kariyerlerini önemsiyorlarsa asla eşcinsel olduklarını açıklamamaları tavsiyesinde bulundu.

Chamberlain, “Hâlâ kültürümüzde çok büyük oranda homofobi var. Bu acınacak bir durum. Bu aptalca, kalpsizce ve ahlak dışı, ancak böyle... Bu yüzden şahsen, eşcinsel olan bir başrol oyuncusuna cinsel yönelimini açıklamasını tavsiye edemeyeceğim” dedi.

LGBT dergisi ‘The Advocate’e konuşan Chamberlain, “Son derece yanlış yönlendirilen kültürümüzde, bir aktörün cinsel yönelimini açıklamasının son derece hatalı olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Amerikalı oyuncu, kariyerine olumsuz bir etkisi olmaması için eşcinsel olduğunu yıllarca gizlemişti. Oyuncu, 1997’de AIDS’ten ölen birini canlandırdığı ‘A River Made to Drown In’ sırasında bile cinsel yönelimini açıklamamıştı.
 
Hayranlarını şaşırtan açıklamasını yaptığı dönemdeyse “Konuşabilirim, çünkü korkmuyorum. Artık romantik bir başrol oyuncusu olmadığımı biliyorum” demişti.


Etiketler: insan hakları
İstihdam