23/06/2021 | Yazar: Kaos GL

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nden Onur Haftası’na dek LGBTİ+ mültecilerin mesajlarını yayımlıyoruz.

“Sokak, izinsiz birisinin evine girmişim gibi…” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Pınar Ergün

LGBTİ+ mültecilerin, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nden Onur Haftası’na dek mesajlarını yayımlıyoruz. Bugün üçüncüsünü yayımlayacağımız mesaj şöyle:

“Sokak benim için güvensizlik, korku, ızdırap ve yabancılık hislerini aynı anda anımsatıyor. Sanki izinsiz birisinin evine girmişim gibi. Hep birisi çıkıp sen neden bu sokakta yürüyorsun diye soracak gibi geliyor bana.

“Sokakta yürüdüğümde hep arkamı kontrol ediyorum, hep birisi peşime takılmış gibi hissediyorum. Her an birisi beni yakalayıp bana bir şeyler yapacak diye korku bütün vücudumda yayılıyor. Çünkü görünüş ve kişilik olarak bu toplumdan farklı olduğumu çok iyi biliyorum ben, bundan dolayı da bütün bakışların benim üzerimde olduğunu hissediyorum; dolayısıyla daha az sokağa çıkmaya çalışıyorum bu konu da psikolojik olarak beni kötü etkiliyor.

“Hatta eşimle bile dışarı çıktığımızda Farsça konuşmaya korkuyoruz. Buradaki çocuklar bile onlardan biri olmadığımızı anladıkları andan bizimle alay ediyorlar. Mesela bir gün çok acil bir iş için sokağa çıkmıştık, bir erkek çocuk bizim İranlı olduğumuzu anladığı anda bisikletini bize doğru sürüp bize bayağı küfretti.”


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam