15/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Oya Özgün Özder'in sunduğu Sokak Kültürü'nde, ilhamını, enerjisini sokaktan alan sanat konuşuluyor.

Sokak Kültürü sokağın renklerini getiriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Youtube'da Solfasol TV üzerinden yayın yapan Oya Özgün Özder'in sunduğu Sokak Kültürü'nde ilhamını, enerjisini sokaktan alan sanatlar konuşuluyor. İki haftada bir yayımlanan programda enine boyuna sanatın her alanından konuklar ağırlanıyor.

İlk programın konuğu Sait Faik Hikâye Armağanı'na da değer görülen, Kaos GL'nin Kadın Kadına Öykü Yarışması'nın da jüri üyelerinden Pelin Buzluk idi. Çıkardığı 3 kitap odağında yazın dünyası alanını da içeren bir söyleşi gerçekleşti.

sokak-kulturu-sokagin-renklerini-getiriyor-1

İkinci programın konuğu Kaos GL'den karikatürist Aslı Alpar oldu. Çizim dünyasından, LGBTİQ mücadelesinden, ülkemizdeki karikatür tarihine, oradan hayvan hakları meselesine kadar geniş bir yelpazede giden konu dinamiği sürdü.

sokak-kulturu-sokagin-renklerini-getiriyor-2

Oya Özgün Özder, üçüncü programda Dj Suppa'yı ağırladı. Dj Suppa kurduğu Voodoo Records bünyesinde günümüzün pekçok tanınmış rap sanatçısının kayıtlarını aldığı stüdyoyu yaratan isimdi. Ezhel ve Aga B gibi isimlerle uzun yıllar aynı grup çatısı içinde yer aldı. Bize 2010-2020 arası Ankara'daki rap ortamını anlattı. Uzmanlaştığı lo-fi hiphop janrıyla ilgili bilgiler verdi.

sokak-kulturu-sokagin-renklerini-getiriyor-3

Dördüncü bölümde müzik prodüktörü Neşet Kılıç konuktu. Oya Özgün, kendisiyle genel müzik piyasasından, dünden bugüne müzik yolculuğundan ve geçmişte ses getiren önemli projeleriyle ilgili konuştu.

sokak-kulturu-sokagin-renklerini-getiriyor-4

Çukur dizisinde hayat verdiği Timsah Celil tiplemesiyle tanınan, Ankara'da uzun yıllar tiyatro sahnelerinde dirsek çürütmüş değerli oyuncu Ahmet Melih Yılmaz en son çekilen programdaydı. Beyaz perdenin ve sahne dünyasının ardındaki gizemli evreni bizim için aydınlattı. Tiyatro sanatına dair önemli anekdotlar aktardı. Kendisine ait bir besteyi de bizlerle paylaşarak programı noktaladı.

sokak-kulturu-sokagin-renklerini-getiriyor-5

Sokak Kültürü'nün yeni bölümleri sanat ve kültürün çeşitli alanlarından konuklarla yayın akışına devam edecek.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam