06/09/2011 | Yazar: Kaos GL

Almanya’nın Bonn şehrindeki yeni uygulamaya göre sokakta çalışan seks işçileri artık gecelik altı Euro vergi ödemek zorundalar.

Sokakta Çalışan Seks İşçileri Altı Euro Ödeyecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Almanya’nın Bonn şehrinde bazı sokaklara, seks işçilerinden vergi toplamak amacıyla otomatik para toplama cihazları yerleştirildi.
 
Yeni uygulamaya göre sokakta çalışan seks işçileri gecelik altı Euro vergi ödemek zorundalar.
 
AFP haber ajansı, gecelik vergisini ödemeyen seks işçilerinin para cezasına ya da meslekten uzaklaştırılma cezasına çarptırılmalarının söz konusu olacağını belirtti.
 
Almanya’da seks işçilerinin vergi ödemeleri yaygın bir uygulama olsa da bu amaçla para toplama cihazı ilk kez Bonn şehrinde kullanılmaya başlandı.
 
Sokağa yerleştirilen ilk cihazdan 264 Euro çıktığı belirtildi.
 
Yeni uygulama seks işçilerinin haklarını savunan Dona Carmen isimli örgüt tarafından eleştirildi.
Örgüt adına konuşan Juanita Rosina Henning, talep edilen gecelik vergi miktarının diğer seks işçilerinden alınan verginin iki katı civarında olduğunu söyledi.
 
Bonn şehri sözcüsü Isabelle Klotz ise yeni kurulan cihazlarla genelevlerde çalışan seks işçileriyle sokaklarda çalışanlar arasında vergi adaletsizliğini önlemeyi hedeflediklerini belirtti.
 
Bonn şehrinde 200 kadar seks işçisi olduğu ve para toplama cihazlarıyla yılda 200 bin Euro’luk gelir elde edileceği tahmin ediliyor.
 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam