19/07/2017 | Yazar: Kaos GL

Onur Yürüyüşlerine polis saldırısının ardından sokaklardaki LGBTİ+ görünürlüğünü arttırmak için forum yapılacak.

Sokakta LGBTİ+ Forumu: Nasıl görünür oluruz? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Onur Yürüyüşlerine polis saldırısının ardından sokaklardaki LGBTİ+ görünürlüğünü arttırmak için forum yapılacak.

Referandum sürecinde “Hayır” kampanyası için bir araya gelen LGBTİ+ aktivistlerinin oluşturduğu Nakka LGBTİ+, sokak deneyimini tartışmak için forum düzenliyor.

İstanbul Maçka Demokrasi Parkı’nda 22 Temmuz günü yapılacak “Sokakta LGBTİ+ Forumu” saat 17.00’de başlayacak.

Sokaklardaki görünürlüğün azalmasına karşı ne yapabiliriz?

Foruma ilişkin Nakka LGBTİ+’nın çağrısı şöyle:

“Bilindiği üzere Türkiye’de LGBTİ+’lar olarak 2000’lerin başından itibaren her geçen gün daha örgütlü ve cesur bir şekilde sokaklarda olduk ve hareket olarak içinde yaşadığımız toplumda etki yaratabilen siyasi özneler haline geldik. Sokaklardaki görünürlüğümüzün artmasıyla beraber öfkemizi, isyanımızı, taleplerimizi, hayal ettiğimiz dünyayı haykırdık. Her geçen sene daha da kalabalık hale gelen Onur Yürüyüşleri bu gelişmenin en güzel örneğidir denebilir. Fakat son yıllarda artan baskı ortamıyla beraber LGBTİ+ dernekleri iyice ofislerine çekildi ve yıl içerisinde sokaktaki tek görünürlük şansımız haline gelen Onur Yürüyüşleri de polis saldırısına maruz kalır oldu.

“Nakka LGBTİ+ olarak biliyoruz ki bir arada ve örgütlü olarak sokakta yürüttüğümüz mücadele kişisel hayatlarımızı da olumlu etkiliyor ve yaşantılarımızın da sokakta daha cesur bir şekilde var olmasına yol açıyor. Sizleri, geçen ay organize edilen LGBTİ+ ve Trans Onur Yürüyüşleri'nde sokakta yaşadığınız deneyimleri, şayet sokağa çıkmadıysanız neden çıkmadığınızı, sokaktaki örgütlü varoluşumuzun azalmasının kişisel hayatlarımızdaki sokak deneyimlerini nasıl etkilediğini ve bundan sonrasında sokakta daha fazla görünür olabilmek için neler yapabilirizi konuşmaya çağırıyoruz.”

Forum hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam