23/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Ankara’nın gayri resmi gazetesi Solfasol, Suriyeli göçmenlerin kullanımı için Önder Mahallesi’nde çamaşırhane kuracak.

Solfasol Suriyeli göçmenler için çamaşırhane kuruyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’nın gayri resmi gazetesi Solfasol, Suriyeli göçmenlerin kullanımı için Önder Mahallesi’nde çamaşırhane kuracak.

Savaş mağduru Suriyeli mülteciler Türkiye’de zor koşullarda yaşamaya çalışıyor. Suriyeli mülteciler Edirne üzerinden sınırı geçmeye çalışırken polis saldırısı ile karşılaştıkları sırada Ankara’dan göçmenlerle dayanışma sesi yükseldi.

Ankara’nın gayri resmi gazetesi Solfasol, göçmenlerin kullanımı için çamaşırhane açmaya karar verdi. Solfasol, Önder Mahallesi’nde açılacak çamaşırhane için dayanışmaya çağırıyor:

“Ankara'da 250.000'e yakın sayıda Suriyeli Göçmen olduğu sanılıyor. Bunların en az 50.000'i Siteler Önder Mahallesi ve civarında yaşam savaşı veriyor. Solfasol olarak haftalardır ziyaret ettiğimiz ve seslerini duyurumaya çalıştığımız Suriyelilerin pek çok ihtiyacı var. Hepsini ve hemen karşılamak bizim elimizden gelmiyor. Şikayet etmek ise hiçbir şeyi çözmüyor.

“Biz bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyoruz. En azından elimizden geleni yapabiliriz.

“Suriyeli ailelerin en yaygın ihtiyaçlarından birisi düzenli çamaşır yıkayabilmek. Bu ihtiyacın sağlık ve tabi ki yaşam hakkı ile doğrudan ilişkisi var. Her aileye çamaşır makinası bulmak ise bizim elimizden gelmez. Üstelik Suriyeli ailelerin halen göç halinde olmasından dolayı anlamlı da değil. Bu yüzden Önder Mahallesi'nde tüm mahallenin kullanımına açık bir çamaşırhane kurmak üzere harekete geçiyoruz.

“Dilerseniz siz de buna destek olabilirsiniz!

“Nasıl mı? Pek çok şekilde! Arayın bizi konuşalım!

“E-mail: bilgi@gazetesolfasol.com

“Tel: 0 536 9566426”


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam