30/12/2011 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, sosyal adaleti ilerletmek için çalışan Avrupa sivil toplum kuruluşları ağı SOLIDAR’ın yıllık Silver Rose (Gümüş Gül) Ödülü’nü kazandı.

SOLIDAR’dan Kaos GL’ye Gümüş Gül Ödülü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, sosyal adaleti ilerletmek için çalışan Avrupa sivil toplum kuruluşları ağı SOLIDAR’ın yıllık Silver Rose (Gümüş Gül) Ödülü’nü kazandı. Olof Palme Center’ın aday göstermesiyle ödüle layık görülen Kaos GL adına Nevin Öztop Mart ayında Brüksel’de Avrupa Parlementosu’nda gerçekleşecek ödül törenine katılacak.
 
Gümüş Gül Ödülleri 2000 yılından itibaren dünyanın neresinde olursa olsun sosyal adalet ve eşitliğe katkı sunan bireysel ya da örgütlü mücadelelerin görünür olmasına yardımcı olmak amacıyla veriliyor.
 
Ödül kazananlar bazen oldukça tanınan kişiler; bazen de toplumlarındaki en hassas gruplara ulaşan, onların hakları ve ihtiyaçları için mücadele eden, sıradışı hayatlar süren sıradan insanlar. SOLIDAR’a bağlı üye örgütler Avrupa ve dünya çapında yerel ortaklarla pek çok projede birlikte çalıştıklarından ödüle layık olanları bulmak zor olmuyor.
 
Kazananlar daima daha adil bir toplum için tutku, adanmışlık ve vizyonlarıyla değişimin güçlü savunuculuğunu yapanlar oldu. Geçmiş yılların kazananları arasında Zimbabve Demokratik Değişim Hareketi’nin Başkanı ve Zimbabve’de insan hakları mücadelesinde kilit rol oynayan Morgan Tsvangirai, Burma’daki askeri cuntaya karşı mücadele veren Burma Ulusal Demokrasi Birliği ve İtalya’da yaşlılara destek veren ve istismara karşı izleme yürüten Filo D’Argento gibi dernekler var.

Etiketler: insan hakları
İstihdam