14/05/2014 | Yazar: Kaos GL

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB, Soma için yarın tüm illerde iş bırakacak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlükleri’ne yürüyecek.

Soma İçin İş Bırakma Eylemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
DİSK, KESK, TTB ve TMMOB, Soma için yarın tüm illerde iş bırakacak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlükleri’ne yürüyecek.
 
DİSK, KESK, TTB ve TMMOB, Soma’daki katliamın sorumlularından hesap sormak için yarın iş bırakacak.
 
Örgütler Soma katliamına ilişkin şu açıklamayı yaptı:
 
“İşçi sağlığı ve güvenliğinin tamamen bir maliyet unsuru olarak görüldüğü ve maksimum karı elde etmek için en acımasız üretim süreçlerinde çalışmak zorunda bırakılan Soma’daki yüzlerce işçi kardeşimiz başından beri ölüme terk edilmişlerdir. Özelleştirme, taşeronlaştırma politikalarını sürdürenler, maliyet düşürmek için işçilerin hayatına kast edenler, onlara cesaret verenler, daha önceki madenci katliamlarını sözleriyle ve icraatlarıyla aklayanlar, iş güvenliği yasasıyla iş yerlerindeki denetimleri bile özelleştirenler Soma katliamının failidir ve hesap vermelidir” dedi.
 
İş bırakma ve yürüyüş
Bugünkü eylemlere kitlesel olarak katılacaklarını açıklayan 4 örgüt, yarın saat 09.00’da tüm iş yerlerinde 3 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra iş bırakılacağını, ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlükleri’ne yürüyeceklerini duyurdu.
 
Ayrıca yarın tüm halk siyah giyinmeye, siyah kurdele takmaya, evinin, iş yerinin balkonuna, aracına siyah bezler asmaya davet edildi. 
 
İlgili haberler:

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam