14/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Manisa Soma’daki madende trafo patlaması sonucu bir katliam yaşandı. Yüzlerce işçi yaşamını yitirdi, ölen işçilerin sayısı sürekli artıyor.

Soma’da Madenci Katliamı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Manisa Soma’daki madende trafo patlaması sonucu bir katliam yaşandı. Yüzlerce işçi yaşamını yitirdi, ölen işçilerin sayısı sürekli artıyor.
 
Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında trafo patladı. Galeride elektriklerin kesilmesi sonucu yüzlerce işçi madenlerde mahsur kaldı.
 
Yüzlerce ölü, işçiler hâlâ madende!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 05.00 sıralarında yaptığı açıklamada Soma’daki maden ocağında yaşanan katliamda ölenlerin sayısının 201’e yükseldiğini, 4’ü ağır 80 kişinin de yaralı olarak çıkarıldığını söyledi.
 
Bakan, patrona teşekkür etmiş!
Arama kurtarma çalışmaları devam ederken; Bakan Yıldız’ın 10 ay önce Soma Holding’in patronuna, işçi sağlığı ve iş güvenliğini dikkate aldığı için 10 ay önce teşekkür ettiği ortaya çıktı.
 
Özelleştirme ölüm getirdi…
Soma madenlerinin çoğu özelleştirilmiş ve ardından taşeron çalışma sistemi yerleştirilmişti. İşçiler yoğun çalışma temposuyla, iş güvenliği ve sağlığını hiçe sayar biçimde çalıştırılmaya başlanmıştı.
 
Madende yangın ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yetkililer ölüm sayısının artabileceğini belirtiyor.
 
Ülke genelinde Soma için eylem
Patlama nedeniyle ülke genelinde eylem çağrıları yapıldı. Ankara’da Güvenpark’ta oturma eylemi başlattı. Akşam 18.30’da da kitlesel bir eylem yapılması planlanıyor. İstanbul’da ise eylemler gün boyu devam edecek. Plaza Eylem Platformu öğlen 12.30’da 1. Levent Lale sokakta Soma Holding önünde olacak. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB ise Soma’daki iş cinayetini protesto için saat 19.00′da Taksim Tünel’e çağırıyor.
 
Eylem yer ve saatlerine şu bağlantıdan ulaşılabilir. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam