11/04/2018 | Yazar: Kaos GL

Ankara Üniversitesi’nde sosyal hizmet uygulamalarında LGBTİ’lerle çalışırken dikkat edilmesi gerekenler tartışıldı.

Sosyal hizmet öğrencileri LGBTİ’lerle çalışma ilkelerini tartıştı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ayrımcılık Karşıtı Ders kapsamında Ankara Üniversitesi’nde sosyal hizmet uygulamalarında LGBTİ’lerle çalışırken dikkat edilmesi gerekenler tartışıldı.

Ayrımcılık Karşıtı Dersler, Ankara Üniversitesi’ne konuk oldu. Kaos GL Derneği’nin Ankara’daki farklı üniversitelerde yürüttüğü ders kapsamında dernekten sosyal hizmet uzmanı Koray Arkadaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet bölümü öğrencileriyle buluştu.

Doç. Dr. Melahat Demirbilek’in yürüttüğü alan çalışması dersine katılan Arkadaş, LGBTİ’lere ilişkin temel kavramları aktardı. Sosyal hizmet uygulamalarında LGBTİ’lerle çalışırken dikkat edilmesi gerekenleri hatırlattı. Dersi elliyi aşkın sosyal çalışmacı adayı izledi.

Heteronormatif olmayan bir sosyal hizmet mümkün

Sosyal hizmet ve LGBTİ’lere ilişkin çalışmalar yürüten Kaos GL Derneği geçtiğimiz günlerde “Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün” kitabını yayınladı.

Kitap, ‘LGBTİ’ler ile Çalışan Sosyal Hizmet Uzmanlarına Yönelik Pratik Uygulama Yönergesi’nden yararlanılarak, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyeleri Sema Buz ve Sedat Yağcıoğlu'nun bu alanda yayınladıkları makalelerden faydalanılarak hazırlandı.

Kitabın tanıtımında LGBTİ’lerin sorun yaşadığı alanların sosyal hizmet uzmanlarının çalışma alanları ile önemli ölçüde kesiştiği vurgulanıyor. Bu yayın, sosyal hizmet uzmanlarının LGBTİ’ler ile karşılaşmalarında kullanabilecekleri yöntemleri ve heteronormatif olmayan bir sosyal hizmet için olanakları ele alıyor.

Kitaba ulaşmak için tıklayınız.

Ayrımcılık Karşıtı Dersler neden sizin kampüsünüzde olmasın?

Kaos GL Derneği Ankara’da farklı üniversitelerin eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, hukuk, tıp ve sağlık bilimleri gibi fakülte ve bölümlerin derslerine konuk olarak birlikte ders yapıyor.

Akademisyen ve öğrencilerden gelecek davetleri değerlendiren Kaos GL, derslerin alanı ve kapsamı üzerinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile LGBTİ konularının tartışılmasına katkı sunuyor.

LGBTİ alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenler, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında Kaos GL Derneği’ne egitim@kaosgl.org adresinden ulaşabilir. 

Öğrenciyim ne yapabilirim?

Ders programında yer alan konular içerisinde LGBTİ alanı ile ilişkilendirilecek herhangi bir gündem var ise ders hocası ve Kaos GL ile iletişime geçebilirsiniz.

Hocayım ne yapabilirim?

Kaos GL birçok farklı alanda multidisipliner akademik üretimin de gerçekleştiği bir kurum. Herhangi bir dersinizin bir gününü Kaos GL ile birlikte yürütmek isteyen hocalar da aynı adresten Kaos GL ile iletişime geçebilir.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret