18/03/2015 | Yazar: Rıza Yılmaz

Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrenci Topluluğu (ASOH), üniversite genelindeki LGBTİ Dayanışması’na destek amaçlı stant açtı.

Sosyal hizmet öğrencilerinden LGBTİ dayanışmasına destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrenci Topluluğu (ASOH), üniversite genelindeki LGBTİ Dayanışması’na destek amaçlı stant açtı.
 
ASOH öğrencilerinin Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde kurduğu stant bugün ve yarın açık olacak. Sadece kendi bölümlerinde değil tüm fakültede LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan topluluk, yüz yüze sohbetlerle sağlıkçı arkadaşlarının homofobisini ve transfobisini yenmeyi hedefliyor.
 
Pazartesi günü fakültelerinin duvarlarını rengârenk "Nerdesin Aşkım?" yazılarıyla dolduran öğrenciler, bugün o yazıların yerine "Burdayım Aşkım" yazarak stantlarını açtılar. 19 Mart Perşembe (yarın) saat 15:30’a kadar açık olacak stant kapandıktan sonra ise AÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda bir forum düzenlenecek. Sosyal hizmet uzmanı Nazlı Gizem Yıldırım’ın da konuk olarak katılacağı forum herkese açık olacak.
 
Diğer fakültelerde de eş zamanlı açılan LGBTİ Dayanışması stantlarının bir ayağını sürdüren topluluk, Kaos GL Derneği’nin desteğiyle Sık Sorulan Sorular, Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet İçin, LGBT Hakları İnsan Haklarıdır kitapçıklarını dağıtıyor.
 
Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrenci Topluluğu’na Facebook üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret