14/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Işıl Bulut, ‘Bazı konuların kabul edilmesi toplumuzda zaman alıyor, yetiştiğimiz kültür ve aileden aldığımız değerler nedeniyle farklılıkları kabul etmemiz zaman alıyor’ dedi.

Sosyal Hizmet Sempozyumları Sona Erdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum kapsamında düzenlenen “LGBT’ler için Sosyal Hizmet” programı Hacettepe’nin ardından bugün, Başkent Üniversitesi’nde tamamlandı
 
LGBT alanında çalışan sosyal hizmet uzmanları ve akademisyenlerinin katıldığı “LGBT’ler İçin Sosyal Hizmet Sempozyumu”nubugün Başkent Üniversitesi’ndeyüze yakın öğrenci izledi.
 
Başkent Üniversitesi’ndeki sempozyuma Tess Vo (Kanada), Onyii Udegbe (Kanada), Juul van Hoof (Hollanda), Martyn Higgins (İngiltere) ve Hans Knutagard (İsveç) sunumlarıyla katıldılar.
 
Başkent Üniversitesi’ndeki etkinlik Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Işıl Bulut’un açılış konuşmasıyla başladı.
 
“Hepiniz biliyorsunuz, birçoğunuz sosyal hizmet öğrencisisiniz; mesleğiniz, birey, grup ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarını çözmek için varolan bir sistemdir. Sosyal hizmetin dayandığı en temel ilkelerden biri insan hakları, insanların katılımı, insanların biricikliğini kabul etmektir” diye konuştu Bulut.
 
Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Işıl Bulut, “Bazı konuların kabul edilmesi toplumuzda zaman alıyor, yetiştiğimiz kültür ve aileden aldığımız değerler nedeniyle farklılıkları kabul etmemiz zaman alıyor” dedi.
 
“Bilgilenmemiz ve tutumlarımızın değişmesi lazım”
 
“Farklılıkları kabul edebilmemiz için bilgilenmemiz ve tutumlarımızın değişmesi lazım. Ancak bundan sonra bunun davranışlarına yansıması söz konusu. LGBT’ler için de benzer bir süreç söz konusu, insanları bilinçlendirmek birincil görevimiz. Bu toplantının temel amacı da öğrencilerin bilgilenmesini sağlamak.”
 
100’e yakın öğrencinin izlediği etkinlikte, Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden Emre Özcan da “Bilimsel Çalışmanın LGBT Hareketle Sınavı” başlıklı bir sunum yaptı. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam