06/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, Hacettepe Üniversitesi’nde iki ayrı derse katıldı, Umut Güner sosyal hizmetler ve LGBT konularını anlattı.

Sosyal hizmetlerde 2015 bahar dönemi dersimiz: LGBT! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, Hacettepe Üniversitesi’nde iki ayrı derse katıldı, Umut Güner sosyal hizmetler ve LGBT konularını anlattı.
 
Kaos GL Derneği, 20 Eylül 2014’de yaptığı Danışma Kurulu’nun sosyal hizmet alanında çalışan akademisyenlerle ve uzmanlarla daha fazla yan yana gelme hedefi doğrultusunda Nisan ayının son haftasında Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Akademisi’ndeydi. 22 Nisan’da ve 28 Nisan’da iki ayrı derse Kaos GL Derneği adına Umut Güner katıldı.
 
Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında 22 Nisan’da “Psikiyatrik Sosyal Hizmet Dersi” başlıklı derse Kaos GL’den Umut Güner katıldı. Modern psikoloji ve psikiyatrinin eşcinselliğe bakış açısının ruh sağlığı alanıyla ilişkili diğer mesleklere yansımasının eşcinsel, biseksüel ve transların sağlık hakkına erişiminin önünde nasıl bir engele dönüşüldüğü tartışıldı.
 
28 Nisan 2015’te Sema Buz’un yürüttüğü “İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre Ders” başlıklı derste cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konusunu Kaos GL’den Umut Güner aktardı. Eşcinselliğe ilişkin önyargılar, kalıp yargılar, homofobik tutum ve davranışlar üzerine tartışmalar yürütüldü.
 
*Bu etkinlikler Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam