22/02/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

Trans kadın aktivist ve model Munroe Bergdorf, maruz kaldığı dijital zorbalık sebebiyle Twitter hesabını sildi: “Sosyal medya şirketleri bu uygulamalardaki transfobiyi hangi noktada engelleyecek?”

“Sosyal medya platformları, uygulamalardaki transfobiyi hangi noktada engelleyecek?” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans kadın aktivist ve model Munroe Bergdorf, geçtiğimiz hafta Twitter hesabını maruz kaldığı dijital zorbalık sebebiyle sildi.

Ünlü model, hesabını sildikten sonra Instagram’da paylaştığı gönderi ile sosyal medya platformlarına seslendi:

“Hiç kimse benim bir günde maruz kaldığım istismarın bir kısmına bile tahammül etmek zorunda değil. Sosyal medya platformları bu uygulamalardaki transfobiyi hangi noktada engelleyecek? COVID-19 aşısıyla ilgili yanlış bilgileri tespit edecek algoritmalar tasarlayabiliyorsanız, transfobi ile mücadele için de yapabilirsiniz. Mesele burada yapamamanız değil, yapmamanız. Kum torbası olmaktan yoruldum. Twitter trans kişiler için güvenli bir uygulama değil.”

Irkçı ve transfobik zorbalıkla mücadele etmekten yorulduğunu söyleyen Bergdorf, Reuters’a verdiği röportajda sosyal medya şirketlerini, teknolojik gelişmeleri nefret saldırılarını durdurmaya yardımcı olmak olmak için kullanmaya çağırdı:

“Eğer meme ucunu sansürleyebiliyorsanız ve bir meme ucu fotoğrafı hemen tespit ediliyorsa, neden transfobik ve ırkçı söylemleri hedef alan algoritma geliştiremiyorsunuz? Trans bir kadına erkek demek, hedef göstererek saldırmak ve taciz etmek gibi şeylere bu platformlarda neden izin veriliyor? Algoritmaları yazmak için yalnızca cis beyaz erkeklere ya da cis beyaz insanlara yatırım yapıyorsanız, burada deneyimlere ve nefret söylemlerine dönük büyük bir dikkatsizlik var demektir.”


Etiketler: medya, dünyadan
İstihdam