11/02/2022 | Yazar: Kaos GL

Sosyalist Lubunya Hareketi, yayımladığı açıklamada “Kuir kurtuluş için ileri” dedi.

Sosyalist Lubunya Hareketi: Kuir kurtuluş için ileri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Devrimci Sosyalist Federasyon (DESOF) çatısı altında örgütlenen Sosyalist Lubunya Hareketi, yayımladığı açıklamada LGBTİ+’ların geçmişten bugüne maruz bırakıldığı ayrımcılıklara değindikten sonra ayrımcılık ve baskıya karşı örgütlenme çağrısı yaptı: “LGBTİ+’lara yönelik gerçekleşen her türlü ayrımcılığa ve baskıya karşı örgütlenerek, mücadelemizi büyüterek cevap olacağız. Stonewoll’dan Ülker Sokağa tarihimizden aldığımız isyan kültürü ve cesaretle bu ablukayı kıracak, burjuva devleti yıkacak, toplumu değiştirecek ve bu yabancılaşmaya son vereceğiz. Bizler, okulda alay ettiğiniz ibneler, sokağa attığınız translar, zorla ameliyat ettirdiğiniz interseksler, rızamız dışında evlendirdiğiniz biseksüel ve lezbiyen kadınlarız. Katledilen, intihara zorlanan, dışlanan transların isyanıyız. Bütün varlığımızla örgütlenerek, dayanışarak mücadelemizi büyüteceğiz. Atanmış cinsiyetlerin, reva görülen toplumsal koşulların, dayatılan baskıların karşısındayız. Mücadelemiz toplumun norm haline geldiği her hücresini kıracaktır.”

LGBTİ+’lar toplumsal hareketlerden de dışlanıyor

Sosyalist Lubunya Hareketi ve Devrimci Sosyalist Federasyon, LGBTİ+’ların sadece devlet veya toplum tarafından değil aynı zamanda ataerkiye ve kapitalizme karşı mücadele eden toplumsal hareketlerde ve insan hakları hareketlerinde de dışlanma ve ayrımcılığa maruz bırakıldığını söylüyor.

Yapılan açıklamada LGBTİ+’ların baskı ve zorbalık ile yok edilemeyeceği de vurgulandı: “Mücadele yürüttüğümüz, var olduğumuz her alanda eşitlikçi, normatif olmayan komünal bir dünyanın perspektifiyle toplumsal dönüşümü şimdiden yaratmayı sağlıyoruz. Sosyalist komünal mücadele anlayışımız her türlü yabancılaşmış insan ilişkisinin tarihin gerisinde bırakacak güce sahiptir. LGBTİ+ hareketi geçmişten bu güne daha güçlü bir şekilde her türlü ayrımcılığa karşı koymaktadır. Ne tarihin inkâr edilmesiyle ne de fiili yasaklarla mücadelemiz engellenemez. Bizler biliyoruz ki mücadelemiz meşru ve haklıdır. Baskı, asimilasyon, yok sayma ve zorbalık ile LGBTİ+’lar yok edilemez.”

Açıklamanın tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: siyaset
İstihdam