27/08/2010 | Yazar: Kaos GL

Çeşitli üniversitelerde okuyan sosyoloji öğrenc

Çeşitli üniversitelerde okuyan sosyoloji öğrencilerinin inisiyatifiyle her sene farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşen Sosyoloji Öğrenciler Kongresi’nin 16.’sı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) gerçekleşti. 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen kongrede çeşitli üniversitelerden 250 üniversiteli farklı konu başlıkları altında sunum yaptı. 
 
Bir ay sonra, kongreyi düzenleyen YYÜ Sosyoloji Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Özcan Şimşek ile beş arkadaşı gözaltına alındı; 6 Haziran’da da tutuklandı. Tutuklanan altı kişi, KCK’nın gençlik yapılanmasında olmak ve ‘Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi’nin üyesi olmakla suçlanıyor.

Savcılık telefon dinlemelerini kanıt olarak gösterdi. Ayrıca Sosyoloji Topluluğu’nun etkinliklerini ve Sosyoloji Kongresi hazırlıklarını da ‘terör eylemi’ sayıyor. ‘Terör eylemi’ kanıtlarından birkaçı ise Özcan Şimşek’in gönderdiği ‘Bugün Sosyoloji Topluluğu’nun toplantısını sınıfa duyur’ ve ‘Yarın saat 12’de Sosyoloji Topluluğu toplantısı var’ yazılı cep mesajları. Öğrencilere yöneltilen soru ise şu: ‘Sosyoloji Topluluğu olarak bahsettiğiniz topluluk hangi topluluktur?’
 
İlgili bağlantı:


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam