15/02/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

RuPaul's Drag Race yarışmacısı Bosco, trans olarak açıldı: Henüz tam olarak olmak istediğim yerde olmasam da o yerin zirvesini daha yakından görmeye başladım.

“Söylemek için daha uygun bir zaman düşünemiyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

RuPaul's Drag Race 14. sezon yarışmacısı Bosco, serinin ilk cis-hetero erkek yarışmacısı Maddy Morphosis’e atıfta bulunarak trans olarak açıldı:

“Paylaşmak için daha iyi bir zaman düşünemiyorum: ben de heteroseksüelim. Oldukça özel bir insanım ve böyle bir duyulma alanına sahipken bunun hakkında konuşmamak aptallık olurdu.

“Bu yaz Drag Race çekimlerinden sonra geçiş sürecinin benim için ne anlam ifade ettiğine odaklandım. Yarışmadan döndükten sonra hormon terapisine başladım, on yıldan fazla süredir aklımda olan bir şeydi. Gıda endüstrisinde çalıştığım dönemde sürece başlamak için finansal olarak hiçbir zaman kendimi yeterince güvende hissetmemiştim. Dürüst olmam gerekirse bana nasıl davranacakları konusunda korkularım vardı. Hâlâ daha var.

“Şimdi artık dayanışmayı hissettiğim bir çevrenin içindeyim. Sevgiyle dolu; erkek arkadaşım, iddiali akranlarım ve inanılmaz arkadaşlarım var. Henüz tam olarak olmak istediğim yerde olmasam da o yerin zirvesini daha yakından görmeye başladım.

“Ben transım ve zamirlerim they/them (o/onlar). Dünyanın en mutlu insanıyım.”


Etiketler: medya, kültür sanat, dünyadan
İstihdam