04/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Kadıköy Buluşması etkinliği olan “Sözde Onarım Terapisi” internet semineri katılım için başvuruları bekliyor.

“Sözde Onarım Terapisi” internet semineri 17 Mayıs’ta! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs etkinlikleri kapsamında bu sene ilk kez gerçekleşecek olan Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Kadıköy Buluşması dijital ortamda olacak. Bu buluşmada Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği hastalık sınıflandırmasından çıkarışının 30. yılında çeşitli alanlardan uzmanların katılımıyla kişilerin cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimini “düzeltme”yi amaçlayan, ruhsal ve bedensel bütünlüğü bozması nedeniyle ulusal ve uluslararası sahada tıp otoriteleri tarafından etik dışı kabul edilen ve son yıllarda devletlerce yasaklanmaya başlanan zarar verici, müdahaleci uygulamalar bütünü “onarım terapisi” ele alınacak.

“Sözde Onarım Terapisi” internet seminerinin ilk oturumunda CETAD Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Ender Cesur ve SPoD Psikososyal Destek Alan Koordinatörü Uzm. Psk. Görkem Aypar, ruh sağlığı ve sivil toplum açısından “onarım terapisi”ni Cem Öztürk’ün moderatörlüğünde tartışacak. İkinci oturumda performans sanatçısı Enes KA ve LİSTAG aktivisti Ümuhan, benzer uygulamalardan geçmiş birer özne ve aile üyesi olarak deneyim aktarımında bulunacak. Son oturumda ise İstanbul Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Evra Çetin, konuyu hukuk ve insan hakları bağlamında yorumlayacak. İnternet semineri soru-cevap bölümü ile son bulacak.

Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Kadıköy Buluşması’nın “Sözde Onarım Terapisi” internet seminerine katılmak için başvuru formunu buradan doldurabilirsiniz.

17 Mayıs neden kutlanıyor?

Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği hastalık sınıflandırmasından çıkardığı gün olan 17 Mayıs (1990) sonraki yıllarda “Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün” olarak kutlanmaya başladı. Seneler içinde “Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün”, “Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün” ve “Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün” isimleriyle anılan 17 Mayıs, LGBTİ+ kimliklere yönelen nefrete karşı kutlanmaya devam ediyor.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam