19/07/2010 | Yazar: KAOS GL

18 Temmuz 2010 Pazar günü Viyana’da başlayan ve binlerce

18 Temmuz 2010 Pazar günü Viyana’da başlayan ve binlerce kişinin katılımı ile bir hafta sürecek olan 18. Uluslararası AIDS konferansının açılışında 2000’e yakın AIDS aktivisti organizasyonun katılımıyla büyük bir gösteri yaptı. Konferans salonun önünde toplanan aktivistler, dünya çapında hükümetlerin AIDS tedavi, bakım, önleme ve destek hizmetlerine kaynak ayırmaması sorununa dikkat çekti.
 
Aktivistler AIDS ile mücadeleye daha fazla para harcanması ve verilen sözlerin tutulması için konferansın yapıldığı binanın avlusunda toplanarak "Sözlerinizi tutun, yaşamak istiyoruz" slogan atarak tüm kongre merkezini dolaştı.
 
Yürüyüşün sonunda yapılan basın açıklamasında; 2010 yılına kadar herkesin tedaviye erişimi, önleme ve destek konularında yerine getirmek üzere söz vermiş olmasına rağmen, hala dünyada 10 milyon insanın ilaca erişemediğine, HIV ile yaşayanların hala barınma ve tıbbi bakım sorunları yaşadığına dikkat çeken eylemciler, hükümetlerin masraflı olduğu için bu konularda verdikleri sözleri hala tutmadıklarını dile getirdi.
 
Tedavi alamayıp ölen HIV pozitifleri sembolize etmek için ölüler gibi yere yatarak protesto eden aktivistler bu konudaki maddi kaynak sıkıntısının önemi anlaşılmadıkça bu uluslararası konferansta tartışılan hiçbir konunun çözülmeyeceğini belirtti. Aktivistler AIDS’i sona erdirmek için hükümetleri kaynak sağlamaya çağırdı.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam