26/02/2017 | Yazar: Ömer Aydın

Sözleşmeli olarak çalışan ve doktorası bittikten sonra işten çıkartılan barış imzacısı akademisyen Mehmet Fatih Tıraş intihar etti.

Sözleşmesi yenilenmeyen barış imzacısı akademisyen intihar etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sözleşmeli olarak çalışan ve doktorası bittikten sonra işten çıkartılan barış imzacısı akademisyen Mehmet Fatih Tıraş intihar etti.

Mehmet Fatih Tıraş, 2010-2016 yılları arasında Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü'nde araştırma görevlisiydi.

Tıraş, lisansüstü öğretim yapan öğrencilerin burslardan yararlanarak bir yıllığına öğretim yardımcılığı kadrosuna atanmasını ve akademisyenlerin sadece kadrolu olanlar bölüm ve rektörlük kararıyla kadro almasını öngören 2547 sayılı kanunun 50/D maddesi gereğince işten çıkarıldı. Uzun süre işsiz kalan ve yeni bir iş bulamayan Tıraş, piskolojik olarak bu durumdan etkilendi. Asistanlığı sona erdiğinden bu yana işsiz olan “Barış İçin Akademisyenler” bildirisinin imzacısı akademisyen intihar etti.

Tıraş’ın cenazesi dün (25 Şubat 2017) saat 16:00’da Adana Kabasakal mezarlığına defnedildi. 

Eğitim-Sen’in açıklaması

Eğitim-Sen üyesi ve Toplumsal Özgürlük gazetesi yazarı Tıraş’ın intiharının ardından Eğitim-Sen Adana Şubesi bir açıklama yaptı:

“Çukurova Üniversitesi’nden üyemiz Ar. Gör. Mehmet Fatih Tıraş, barış imzacısı olduğu için görev süresi uzatılmadığı ve birçok üniversite tarafından kabul edilmediğinden geçirdiği psikolojik travma nedeniyle yaşamına son vermiştir.”

“Başta ailesi, dostları olmak üzere tüm eğitim ve bilim emekçilerine başsağlığı diliyoruz.”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam