06/04/2015 | Yazar: Kaos GL

AKP, CHP, MHP ve HDP’den aday ve aday adayı kadınlar Ka.Der Ankara’nın tanıtım toplantısında bir araya geldi.

Sözüm Meclisten İçeri: Ka.Der Ankara seçim kampanyasına başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
AKP, CHP, MHP ve HDP’den aday ve aday adayı kadınlar Ka.Der Ankara’nın tanıtım toplantısında bir araya geldi.
 
Kadın Adayları Destekleme Derneği Ankara Şubesi (Ka.Der Ankara) Cumartesi günü aday ve aday adayı kadınlarla bir tanıtım toplantısı düzenledi.
 
Toplantı, “Sözüm Meclisten İçeri” sloganıyla seçim kampanyasına başlayan Ka.Der Ankara ekibinden Hatice Kapusuz’un kadınların eşit temsil hak ve taleplerine ilişkin yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.
 
Sonrasında aday ve aday adayı kadınlar kendilerini tanıttılar. Her ne kadar tanıtım toplantısında kadınlar temsil edilemedikleri, karar mekanizmalarından dışarıda bırakıldıkları noktasında ortaklaşıyor olsalar da pek çoğu, kullandıkları eril dil nedeniyle toplantıda bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından eleştirildiler.
 
“Lezbiyenim, açık kimliğimle politikanın içindeyim”
 
LGBTİ aktivist kimlikleriyle bu yarışa dâhil olan HDP aday adayları Gülistan Aydoğdu ve Pelin Kalkan da toplantıda yer aldılar. Aydoğdu, feminist ve LGBTİ aktivisti olduğuna dikkat çekerken Kalkan, “lezbiyenim, açık kimliğimle politikanın içindeyim” dedi.
 
Kaos GL Derneği adına toplantıya katılan Ezgi Koçak siyasetin mevcut eril yapılma biçiminin alternatifinin yalnızca kadınlar arası dayanışmayla ortaya konuşabilecek bir siyaset biçimi olduğunu söyledi ve aday ve aday adayı kadınlara, kadın örgütleriyle her daim dirsek temasında bulunmalarının önemini anlattı.
 
Koçak ayrıca eşitlik meselesinin salt “kadın” meselesine indirgemeden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli talepleri de içeren bir yerden okunması gerektiğinin altını çizdi. 

Etiketler: kadın
İstihdam