31/05/2012 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs günü akşam saatlerinde ‘eşcinsellik ahlaksızlıktır zina suç olsun’ pankartı açan Saadet Partisi, 29 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında eşcinselliğin ve zinanın da suç olması için stant açarak imza topluyor.

SP Kocaeli’de Nefret Saçmaya Devam Ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
17 Mayıs günü akşam saatlerinde “eşcinsellik ahlaksızlıktır zina suç olsun” pankartı açan Saadet Partisi, 29 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında eşcinselliğin ve zinanın da suç olması için stant açarak imza topluyor.
 
Saadet Partililer açtıkları stantta halka eşcinselliğin bir suç olması gerektiğini anlatarak halkı bu konuda imza vermeleri için ikna etmeye çalışıyorlar.
 
Konuştuğumuz bir stant görevlisi “Biz burada zina suç olsun diye imza topluyoruz.” dedi. “Eşcinselliğin de suç olması gerektiğini mi düşünüyorsunuz?” sorusuna ise, “Evet aynı şekilde eşcinselliğin de suç olması gerektiğini düşünüyoruz, suç olsun diye imza topluyoruz. Eşcinsellik 2004 yılından beri ülkemizde kanunen serbest biz bunun yasal olarak suç olmasını istiyoruz.” yanıtını verdi. “Yasalarda eşcinsellik serbesttir yazıyor mu?” sorusunu ise “tabi tabi kanunen suç değil. Biz de suç olsun diye imza topluyoruz.” diyerek yanıtladı. “Peki neden eşcinselliğin suç olduğunu düşünüyorsunuz?” Sorusuna verilen yanıt ise şöyle: “Allah katında haram. Allah bunu haram kılmış. Allahın haram kıldığı bir şeyi de insanların yapmaması gerekiyor. O yüzden biz de burada böyle bir şey yapıyoruz.”
 

Açılan standın izinli olup olmadığını sorduğumuzda ise, kaymakamlıktan izinli yanıtını aldık.  


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret