19/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, AKP Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile makamında görüştü.

SPoD AKP’den Ayşe Nur Bahçekapılı ile Görüştü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun Davetiyle 16 Ocak 2012’de TBMM’de temaslarda bulunan SPoD Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği AKP Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile makamında görüştü.
 
LGBT’lerin sorunları, çözüm önerileri ve taleplerini anlatan SPoD Yönetim Kurulu Başkanı Sedef Çakmak; LGBT’lerin Anayasal taleplerine dikkat çekti. Çakmak; Yeni Anayasa’nın “Eşitlik” maddesine “Cinsel Yönelim” ve “Cinsiyet Kimliği” ibarelerinin eklenmesi, “Genel Ahlak” gibi muğlak tanımların kaldırılmasıyla özellikle uygulamada ortaya çıkan pek çok sorunun giderilmesinde önemli bir ilerleme sağlanacağını söyledi.
 
En önemli gündem maddesinin Yeni Anayasa olduğunu söyleyen Bahçekapılı; uygulamada ortaya çıkan sorunların önyargılardan kaynaklandığını; toplumun tüm kesimlerini kapsayan, demokratik ve sivil bir anayasanın yapımının çok önemli olduğunu söyledi.
 
Görüşmede LGBT örgütlerinin yanısıra, LGBT Aileleri İstanbul Grubu LİSTAG’ın çalışmaları hakkında da bilgi verildi. Bahçekapılı, LİSTAG’ın çalışmalarını önemli bulduğunu kaydetti.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam