27/11/2021 | Yazar: Kaos GL

SPoD, LGBTİ+’ların anayasal eşitliği için meclisteki tüm partilere mektup yazdı. Mektuba dönen CHP, DEVA, HDP, İYİP ve TİP ile Ankara’da görüştü.

SPoD, anayasal eşitlik için siyasi partilerle görüştü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), LGBTİ+’ların siyasal ve toplumsal yaşam içerisinde güçlendirilmesi, hak taleplerinin hayata geçirilmesinde siyasi partilerle iletişim ve işbirliğinin artırılması amacıyla yürüttüğü “LGBTİ+ Yurttaşların Anayasal Eşitlik Talebi” projesi kapsamında iktidar bloğunda yer alan partiler dahil olmak üzere mecliste milletvekili bulunan tüm siyasi partilere randevu talebini yazılı olarak iletti.

SPoD’un bu talebine dönen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İYİ Parti ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile 22-25 Kasım tarihlerinde bu partilerin genel merkezleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüştü.

Dernek, görüşmelerde, LGBTİ+’ların 30 yılı aşkın eşit yurttaşlık mücadelesinde kat ettikleri yolu ve bugüne taşıdığı birikimi, yaşanan güncel sorunları anlattı.

Görüşmelerde, LGBTİ+’ların karar alma süreçleri ve siyasete katılımı, siyasal alandaki görünürlüklerinin artmasının önündeki engellerin yanı sıra; imkanlar, LGBTİ+’ların anayasal taleplerinin gündemleştirilmesi ve karşılanmasına yönelik siyasi partiler ile ortak çalışma zeminlerinin geliştirilmesi konuşuldu.

spod-anayasal-esitlik-icin-siyasi-partilerle-gorustu-1

Dernek; Cumhuriyet Halk Partisi’nden Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile görüştü.

spod-anayasal-esitlik-icin-siyasi-partilerle-gorustu-2

Demokrasi ve Atılım Partisi’nden SPoD’u karşılayanlar ise Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, Sivil Toplum İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal’dı.

spod-anayasal-esitlik-icin-siyasi-partilerle-gorustu-3

Halkların Demokratik Partisi’nden Grup Başkanvekilleri Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, SPoD yetkililerini karşıladı.

spod-anayasal-esitlik-icin-siyasi-partilerle-gorustu-4

SPoD; İYİ Parti’den Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi, Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mine Baş ile de görüştü.

spod-anayasal-esitlik-icin-siyasi-partilerle-gorustu-5

Türkiye İşçi Partisi ile görüşmeye ise Genel Başkan ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık katıldı.


Etiketler: insan hakları, yaşam, sivil anayasa, nefret suçları, siyaset
İstihdam