02/01/2023 | Yazar: Kaos GL

“İlgili değişikliklere ‘Evet’ demek, kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddetin derinleşerek artmasından başka bir anlama gelmeyecektir.”

SPoD: “Bu teklife ‘Hayır’ demek, insan haklarından yana tutum almanın tek yolu” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD); Adalet Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin Meclis Başkanlığı’na getirdiği ayrımcı anayasa değişikliği teklifiyle ilgili neden “Hayır”ı örgütlediğini şöyle anlatıyor:

“İlgili değişiklik Anayasa’nın eşit yurttaşlık ilkesine ve laik, demokratik, hukuk devleti normlarına aykırılık teşkil etmektedir. Bunun yanında mevcut durum çok açıkça şudur: Hukuk, iktidar tarafından toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek için kullanılmaktadır! İlgili değişikliklere evet demek, kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddetin derinleşerek artmasından başka bir anlama gelmeyecektir. Tam şu anda, HAYIR’I örgütlemek ve kamuoyunu bu teklifin insan hak ve özgürlükleri ile Anayasa’ya aykırılığı yönünde bilgilendirmek gerekmektedir.

Geçmişten ders almanın vakti geldi de geçiyor. Tüm meşruluğunu kaybeden bir iktidarla anayasa yapılmaz! Bu teklife HAYIR demek, insan haklarından yana tutum almanın tek yoludur.”


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa, siyaset
İstihdam