01/09/2020 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, Hukuk ve Adalete Erişim Alanı tarafından hazırlanan iki yeni yayın hukuk alanındaki teorik ve pratik bilgiyi bir arada topluyor.

SPoD’dan iki yeni yayın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nden (SPoD) iki yeni yayın!

Derneğin Hukuk ve Adalete Erişim Alanı tarafından hazırlanan, “Türkiye’de LGBTİ+ Hakları için Stratejik Davalama: Deneyimler, İçgörüler, Sonraki Adımlar” raporu ile “LGBTİ+ Hakları Alanında Çalışan Avukatlar için Kontrol Listesi” online erişime açık.

Türkiye’de LGBTİ+ Hakları için Stratejik Davalama: Deneyimler, İçgörüler, Sonraki Adımlar başlıklı raporda, stratejik davalamaya dair literatürün yanı sıra Türkiye LGBTİ+ hareketiyle ilişkili avukatlardan oluşan Danışma Kurulu’yla yapılan görüşmeler sonucu öne çıkan deneyimlere ve çıkarılan derslere değiniliyor.

Rapor ile beraber yayımlanan LGBTİ+ Hakları Alanında Çalışan Avukatlar için Kontrol Listesi ise tüm avukatların faydalanabilmesi için avukat-müvekkil ilişkileri, kapsayıcı dil kullanımı, dilekçelerde ve duruşma salonunda hukuki aktivizm gibi pratikte sık karşılaşılan çeşitli konulara değinen bir derleme niteliğinde.

Rapora buradan, Kontrol Listesi’ne ise buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam