16/12/2022 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, on yıldır ruh sağlığı alanındaki çalışmalarını yeni bir kitapta topladı: “Kaygı”.

SPoD’dan “Ruh Sağlığı Alanında LGBTİ+ Odaklı Yaklaşımlar: Kaygı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), on yıldır ruh sağlığı alanındaki çalışmalarını yeni bir çalışmada topladı: “Ruh Sağlığı Alanında LGBTİ+ Odaklı Yaklaşımlar: Kaygı”.

Dernek, “Kaygıya dair yayın hazırlamaya karar vermemizde önemli etkenlerden biri aldığımız psikolojik destek başvurularında bununla sıkça karşılaşmamız oldu” diyor.

Pandemi, politik gündem, açılma süreçleri, kesişimsel kimlikler, dışlanma ve ayrımcılık deneyimleri gibi etkenlerin “kaygı” nedeniyle gelen başvuruları artırdığını söyleyen dernek bu amaçla kaygıyı ele aldıklarını söylüyor.

Kitapta ruh sağlığı ve sosyal hizmet uzmanlarının kaleme aldığı şu bölümler bulunuyor: Psikoterapistlerin LGBTİ+ danışanlarla çalışma kapasitelerinin geliştirilmesi projesi”, “Kaygı üzerine”, “Trans kimlik: Yaşam deneyimleri, uyum süreci ve anksiyete”, “Monoseksist bir dünyada biseksüel olmak ve kaygı”, “LGBTİ+ toplumu içinde olmak ve kaygı”, “Belirsizlik korkusu üzerine”, “İlişkiler ve kaygı”, “Ruh sağlığı ve LGBTİ+ aktivizmi”

Yayını okumak için tıklayın!


Etiketler: insan hakları
nefret