10/06/2022 | Yazar: Kaos GL

"Bugün tutuklu arkadaşlarımızın nezdinde sadece onların değil Gezi’nin ve hepimizin yargılandığını biliyoruz. Gezi’den beri sivil toplumun susturulmaya çalışıldığını biliyoruz."

SPoD’dan TMMOB önündeki Adalet Nöbeti’ne destek ziyareti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

25 Nisan günü görülen Gezi davasının son duruşmasında tutuklu yargılanan Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken; Mücella Yapıcı, Mine Özerden, Çiğdem Mater, Yiğit Ali Ekmekçi, Hakan Altınay, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’a ise 18 yıl hapis cezası verilmişti.

Karara birçok farklı kesimden tepkiler gelirken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tutuklamalara karşı "Adalet Nöbeti" başlatmıştı.

TMMOB İstanbul Büyükkent Şubesi önünde gerçekleştirilen nöbete Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği-SPoD da ziyarette bulundu. 8 Haziran günü gerçekleştirilen ziyarette SPoD’la beraber Yoğurtçu Kadın Forumu ve Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademileri Kültür Derneği de nöbete eşlik etti.

Nöbette konuşan SPoD Politikalardan Sorumlu Genel Koordinatörü Hatice Demir şunları söyledi:

“Bizler çok uzun süredir gettoları değil kentin tamamını istiyoruz diyen bir hareketiz. O yüzden Gezi Direniş bizim için çok anlamlıydı ve sizlerin de bildiği üzere LGBTİ+’lar olarak biz de oradaydık.  Bugün tutuklu arkadaşlarımızın nezdinde sadece onların değil Gezi’nin ve hepimizin yargılandığını biliyoruz. Gezi’den beri sivil toplumun susturulmaya çalışıldığını biliyoruz. LGBTİ+’ların da çok ağır hak ihlalleriyle kriminalize edildiğini sizler de biliyorsunuz. Biz bugün bu yüzden bir destek ziyaretinde bulunmak istedik buraya. Umuyoruz içerideki arkadaşlarımız da bir an önce serbest bırakılır.”

SPoD’un sosyal medya paylaşımında ise şu ifadeler yer aldı:
“Gezi'yi bir kez de buradan selamlıyoruz ve Gezi tutuklularının derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Gezi'de de söylediğimiz gibi, Gezi bir kent hakkıdır, gettoları değil kentin tamamını istiyoruz. Buradayız, gitmiyoruz!”


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam