12/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl dört dalda Oscar’a aday gösterilen, başrollerini Oscar ödüllü oyuncu Eddie Redmayne ve Alicia Vikander’in paylaştığı Danimarkalı Kız filminin özel gösterimi SPoD ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

SPoD, Danimarkalı Kız’ın ön gösterimine ev sahipliği yaptı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl dört dalda Oscar’a aday gösterilen, başrollerini Oscar ödüllü oyuncu Eddie Redmayne ve Alicia Vikander’in paylaştığı Danimarkalı Kız filminin özel gösterimi SPoD ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Trans geçiş ameliyatının ilk örneklerinden biri olarak tarihe geçen Lili Elbe’nin çarpıcı hikayesini konu alan “Danimarkalı Kız” filmi Türkiye’de gösterime girmeden önce LGBTİ hareketini ve destekçilerini özel bir gösterim ile bir araya getirdi.

David Ebershoff’un The Danish Girl adlı romanından uyarlanan “Danimarkalı Kız” filminin ön gösterimi, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli şiddet, baskı, sosyal dışlanma ve ayrımcılık konuları üzerine çalışmalar yürüten SPOD LGBTİ ev sahipliğinde dün (11 Şubat Perşembe) yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye’de LGBTİ temalı bir filmin bir LGBTİ derneği ev sahipliğinde ön gösteriminin gerçekleştirilmesinin ilki yaşanırken, özel gösterime sinema, sanat, akademi ve edebiyat dünyasından ilgi büyüktü.

Çalışma yaptıkları alanlara yönelik pek çok eğitim, workshop ve etkinlik düzenleyen SPOD bu defa bir film gösteriminde destekçilerini ve üyelerini bir araya getirdi.

Kanyon Cinemaximum’da gerçekleştirilen ön gösterime Mabel Matiz, Fehmi Dalsaldı, Şebnem İşigüzel, Seyhan Arman, Murat Mahmutyazıcıoğlu gibi sanat, medya, akademi dünyasından birçok isim ile birlikte Lambdaistanbul, Kaos GL, Siyah Pembe Üçgen gibi LGBTİ dernekleri ile birlikte konsolosluk ve belediye çalışanlarından oluşan geniş bir davetli grubu katıldı.

Trans geçiş ameliyatının ilk sembollerinden olmasıyla tarihe geçen Danimarkalı ressam Lili Elbe'nin yaşamını beyazperdeye taşıyan film David Ebershoff’un kitabından uyarlanan “Danimarkalı Kız”, Lili Elbe ve Gerda Wegener’in yaşamlarından esinlenen çarpıcı bir aşk hikayesini konu alıyor. Yönetmeni Oscar ödüllü Tom Hooper olan film, Lili’nin bir transgender olarak çığır açan yolculuğunu ve Gerda ile yaşadıkları sevgi, dönüşüm ve bağlılık dolu serüveni çarpıcı bir şekilde yansıtıyor.

İlgili haber:

Eddie Redmayne: “Trans kadını oynarken çok savunmasız hissettim”


Etiketler: kültür sanat
İstihdam