14/09/2020 | Yazar: Kaos GL

Moda dergisi ELLE Eylül sayısında İstanbul Sözleşmesi konuşuluyor, dijital kapakta ise LGBTİ+ hakları aktivisti model Nora Şenkal var.

SPoD, ELLE Eylül sayısında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, Hukuk Ekibi sorumlumuz Güley Bor, moda dergisi ELLE Eylül sayısına konuk oldu.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmalarını ve İstanbul Sözleşmesi’nin LGBTİ+’lara sağladığı korumayı ELLE'’en Selin Miloşyan'a değerlendiren Bor, “Sözleşme LGBTİ+’lar dahil toplumsal cinsiyete dayalı şiddete maruz bırakılan herkes için koruma sağlamışsa da bugüne dek etkili biçimde uygulanmadı; kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddete dair veriler de bunu gösteriyor” diyor.

Söyleşiyi buradan okuyabilirsiniz.

Dijital kapakta da Nora Şenkal var

ELLE dijital kapakta ise LGBTİ+ aktivisti MODEL Nora Şenkal var. Dergi kapağı Şenkal’ın şu sözleri ile paylaştı: “Önceden tanımlara çok takılırdım. Artık takılmıyorum. İsteyen istediğini söylesin; kadın, trans veya başka bir şey...”

spod-elle-eylul-sayisinda-1

“Güzelliğiyle göz kamaştırıyor Nora Şenkal ve o güzelliğin kalıplara, cinsiyetçi sınırlara hapsedilemeyeceğini kanıtlıyor. Genç model Nora, beğenildikçe bedeninin daha çok sevmeye başladığını Eylül sayımızda anlatıyor.”

 


Etiketler: medya
İstihdam