16/01/2012 | Yazar: Kaos GL

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un da hazır bulunduğu görüşmede; LGBT bireylerin sorunları, çözüm önerileri ve CHP ile ortak çalışmalar yapma olasılıkları konuşuldu.

SPoD Gürsel Tekin ve Hasip Kaplan ile Görüştü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
SPoD Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği heyeti bugün (16 Ocak) Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcı Gürsel Tekin ile CHP Genel Merkezi’nde görüştü.
 
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un da hazır bulunduğu görüşmede; LGBT bireylerin sorunları, çözüm önerileri ve CHP ile ortak çalışmalar yapma olasılıkları konuşuldu.
 
Tekin; LGBT haklarının demokratikleşme için çok önemi, LGBT haklarının tabanda da meşruiyet kazanması için ortak çalışmaların gerekliliğine vurgu yaptı. Bu çalışmalar için parti örgütü ve yerel yönetimleri işaret etti.
 
Yeni anayasa çalışmaları sürecindeki LGBT taleplerine CHP’nin tam destek verdiğini söyleyen Tekin; hiçbir koşulda Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda masadan çekilmeyeceklerini belirtti.
 
Milletvekili Melda Onur ise özellikle Trans bireylerin istihdam sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini, LGBT Aileleri İstanbul Grubu LİSTAG’ın desteklenmesi gerektiğini söyledi.
 
SPoD heyeti Anayasal taleplerin yanısıra; Ayrımcılık Yasa Tasarısı, Yerel yönetimlerde çalışanların eğitimi ve Nefret Suçları Yasa Tasarısı konularındaki taleplerini de iletti.
 
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan SPoD’u makamında Kabul Etti
 
SPoD heyeti BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan tarafından da kabul edildi.
 
Demokratik ve Sivil bir anayasa için özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasının önemini vurgulayan Kaplan, LGBT’lerin taleplerinin TBMM tarafından kayda geçirilmiş olmasının önemine dikkat çekti.
 
SPoD heyeti, LGBT’lerin özgürleşmesinin toplumun tüm kesimlerinin özgürleşmesi ile koşut olduğunu, demokratik ve sivil bir anayasa çalışmasının bunların bütününe hizmet etmesi gerektiğini belirtti.
 
Kaplan; LGBT örgütlerinin rapor ve çalışmalarının mecliste yankı bulması için aktif destek vereceklerini söyledi.
 
 
 
Fotoğraf: Gülistan Aydoğdu

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam