04/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü’nde seks işçilerinin haklarına dikkat çeken bir sokak röportajı yayımladı.

SPoD İstiklal Caddesi’nde seks işçilerinin haklarını sordu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü’nde seks işçilerinin haklarına dikkat çeken bir sokak röportajı yayımladı.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü’nde bir sokak röportajı videosu yayımladı.

Derneğin Youtube kanalından yayımlanan videoda SPoD’dan Doğu Kan İstanbul İstiklal Caddesi’nde karşılaştığı kişilere “Seks işçiliği hakkında ne düşünüyorsunuz”, “seks işçileri hangi şartlarda çalışıyor” ve “seks işçilerinin sendikalaşma mücadelesi için ne düşünüyorsunuz” sorularını yöneltti.

Hindistan’ın Kalküta kentinde 3-6 Mart 2001 tarihleri arasında düzenlenen seks işçileri karnavalının ardından dünyanın birçok ülkesinde seks işçilerinin haklarını dile getirdikleri gün olarak kutlanmaya başlanan Dünya Seks İşçileri Günü için Derneğin hazırladığı videoda kamerada Engin Volkan, kurguda ise Asya Leman ve Engin Volkan bulundu.

Sokak röportajı, seks işçilerinin haklarının yasalar tarafından korunabilir olmasının önemi vurgulanarak sona eriyor.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret