08/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Fulden Arısan’ın “Tünelin Ucundaki Kulak: SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı Denizlerinden Bir Etik Dinleme Heterofonisi” yazısı Sekme Dergi’de.

“SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı Denizlerinden Bir Etik Dinleme Heterofonisi” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı’nın görüşmeyi kabul eden dokuz gönüllüsüyle bireysel görüşmeler yapan Fulden Arısan’ın “Tünelin Ucundaki Kulak: SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı Denizlerinden Bir Etik Dinleme Heterofonisi” yazısı, Sekme Dergi’nin “Etik Dinleme” dosya konulu dördüncü sayısında:

“(...) LGBTİ+ Danışma Hattı’nın tüm gönüllüleri, danışma hattının kurulduğu 2017 yılından beri kendilerine gelen telefonları ‘Ben Danışma Hattı’ndan Deniz, nasıl destek olabilirim?’ sorusuyla açıyor. Tek başına hat açmadan önce temel bir eğitimden geçen ve hat gönüllülükleri boyunca düzenli olarak süpervizyon toplantılarına katılmak zorunda olan, hat başındayken bireysel kimliklerini bir kenara bırakıp anonim bir Deniz kimliğini üstlenen gönüllüler, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli şiddet ve ayrımcılık, ilişki zorlukları, açılma süreci, cinsiyet uyum süreci, askerlikten muafiyet süreci, cinsel sağlık, sosyal hizmet gibi alanlarda danışmanlık veriyor. ”

Yazının tamamını okumak için Sekme Dergi’yi buradan ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: medya, yaşam
İstihdam