19/10/2022 | Yazar: Kaos GL

SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı’na 2021’de başvurular yüzde 33, ayrımcılık ve şiddet konulu başvurular ise yüzde 73 arttı.

SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı’na ayrımcılık ve şiddet başvuruları yüzde 73 arttı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), LGBTİ+ Danışma Hattı 2021 başvurularını raporlaştırdı.

Anonim hizmet veren Danışma Hattı 2021 senesi boyunca toplam 229 gün açıktı. Hat bu süre boyunca telefon yoluyla 2166, e-posta yoluyla 617 olmak üzere toplam 2783 defa akran danışmanlığı verdi.

2021’de LGBTİ+ Danışma Hattı’na gelen başvurularda 2020’ye kıyasla yüzde 33 oranında artış yaşandı.

spod-lgbti-danisma-hatti-na-ayrimcilik-ve-siddet-basvurulari-yuzde-73-artti-1

İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Çanakkale başta olmak üzere Türkiye’nin en az 64 şehrinden başvuru alan hatta ayda ortalama 232 başvuru geldi.

LGBTİ+ Danışma Hattı’na gelen cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve şiddet konulu başvurular, 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73 oranında arttı.

Dernek, rapordaki verilerin rakamlardan ibaret olmadığını ise şöyle anlattı:

Raporu okurken birçok sayıya ve grafiğe rastlayacak olsanız da bu verilerin hayatta bir karşılığı olduğunu size hatırlatmak istiyoruz. Danışanlar, fiziksel olarak bizim için telefonun ucundaki bir ses, sizin içinse bu rapordaki bir sayıdan ibaret gibi dursa da hepimiz hemfikiriz ki rapordaki her sayı bir insanın hikayesini barındırıyor. Belki de siz bu raporu okurken kafede kahvenizden bir yudum almak için kafanızı kaldırdığınızda göz göze geldiğiniz bir müşterinin, otobüsün geldiğini görüp sizinle birlikte duraktan araca binen diğer bir yolcunun veya alışveriş yaparken reyonu düzenleyen bir çalışanın hikayesinden fark etmeden bir parça bulabilirsiniz. Hatta belki de kendi hikayenizden...

Rapora ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, danışmanlık
İstihdam