03/12/2015 | Yazar: Kaos GL

SPoD, LGBTİ alanında bilgi ve deneyim sahibi hukukçu sayısının artması için LGBTİ haklarına ilişkin mevzuat ve içtihat eğitimi düzenliyor.

SPoD LGBTİ’den LGBTİ haklarına ilişkin mevzuat eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD, LGBTİ alanında bilgi ve deneyim sahibi hukukçu sayısının artması için LGBTİ haklarına ilişkin mevzuat ve içtihat eğitimi düzenliyor.

“LGBTİ Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar” konulu atölyelerini 2012 yılından beri düzenli olarak yapan Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) stajyer avukatlara ve hukuk fakültesi öğrencilerine yönelik bir eğitim düzenliyor.

Dernek, bu eğitim çalışması kapsamında temel insan hakları, toplumsal cinsiyet ve LGBTİ kavramları, nefret suçları ve ayrımcılık davaları üzerine verilecek dersler aracılığıyla mesele yeni adım atan ve atacak olan hukukçular arasında bilgi ve deneyim aktarımı sağlamayı hedefliyor.

Eğitim çalışması 6 Aralık Pazar günü, İstanbul Barosu Toplantı Salonu’da saat 10:00 ile 17:30 arasında gerçekleşecek. Eğitimler, SPoD Avukatı Türker Vatansever ve Lambdaİstanbul Derneği Avukatı Fırat Söyle tarafından verilecek.

Katılımcı sayısının 25 ile sınırlı olduğu eğitime başvuru için 4 Aralık 2015, Cuma gününe kadar ezgiseref@spod.org.tr adresine mail atmak gerekiyor.

Bilgi ve deneyim sahibi hukukçu sayısı az

SPoD LGBTİ’nin etkinliğe ilişkin bilgi notu ise şöyle:

“Yaşamın farklı alanlarında ayrımcılık ve dışlanmaya maruz bırakılan LGBTİ’ler (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transeksüel, İnterseks) yaşadıkları hak ihlallerini yargıya taşıdıklarında tekrar ayrımcılık ve dışlanmayla karşılaşmaktadırlar. Bu durumun bir sebebi toplumun her kesimine sirayet etmiş olan homofobi ve transfobi, diğer önemli bir sebebi ise LGBTİ’ler ile ilgili konularda bilgi ve deneyim sahibi hukukçu sayısının yetersiz oluşudur.

“İnsan hakları, hak ihlalleri ve bu konuya ilişkin çalışmalar ve davalar günbegün daha fazla önem kazanmaktadır. Bu nedenle LGBTİ haklarının insan hakları çerçevesinde değerlendirilmesi ve savunma yöntemlerinin geliştirilmesiyle konu hakkında bilgi ve donanım sahibi hukukçuların sayıca artması önem arz etmektedir.” 


Etiketler: insan hakları
2024