20/01/2022 | Yazar: Kaos GL

SPoD, “Toplum bizden başkası değil. Türkiye LGBTİ+’lara hazır. Türkiye buna hazır” diyerek siyasal katılım kampanyası başlattı.

SPoD’tan siyasal katılım kampanyası: Türkiye buna hazır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), LGBTİ+ hareketinin siyasal temsil ve katılım süreçlerinde yıllardır karşısına çıkarılan en yaygın argüman olan “Türkiye buna hazır değil” söylemine karşı kampanya başlattı.

Kampanyayı bugün duyuran SPoD, “Bu algıyı kırmanın vakti geldi de geçiyor. Çünkü toplum biziz. İş yerindeki çalışma arkadaşınız, ailenizdeki akrabanız, okuldaki sıra arkadaşınız, sokaktaki bir yabancı, mahallenizdeki esnafız. Gece hayatında beraber eğlendiğiniz, televizyonda izlediğiniz kişileriz. Biz hazırsak Türkiye de hazırdır!” diyor.

Kampanyanın duyuru metninin tamamı şöyle:

Türkiye’de 30 yılı deviren LGBTİ+ hareketinin siyasal temsil ve katılım süreçlerinde yıllardır karşısına çıkarılan en yaygın argüman “Türkiye buna hazır değil” söylemi oldu. LGBTİ+ yurttaşların eşitlik talepleri “toplum buna hazır değil” denilerek görmezden gelindi. Sokakta, iş yerinde, okulda, sanat alanında, televizyonda, evde ve hayatın bütün alanlarında yer alan; Türkiye’nin yakın siyasi tarihindeki birçok önemli seçimde adaylıkları olan; geçmişte yürütülen anayasa tartışmalarında kendine yer bulan; barışçıl protestolarda en önde yer alan; ülkenin dört bir yanında on binlerce kişilik Onur Yürüyüşleri yapan LGBTİ+’lara, Türkiye, birilerinin iddialarına göre bir türlü hazır hale gelemedi. Fakat bunun LGBTİ+’ların toplumun bir parçası olduğu gerçeğini gizlemek için yaratılan yapay bir söylem olduğunu biliyoruz. Bu algıyı kırmanın vakti geldi de geçiyor. Çünkü toplum biziz. İş yerindeki çalışma arkadaşınız, ailenizdeki akrabanız, okuldaki sıra arkadaşınız, sokaktaki bir yabancı, mahallenizdeki esnafız. Gece hayatında beraber eğlendiğiniz, televizyonda izlediğiniz kişileriz. Biz hazırsak Türkiye de hazırdır!

SPoD olarak on yıllardır önümüze sürülen ve toplumsal gerçeklikten yoksun “toplum buna hazır değil” gerekçesini kabul etmiyoruz. Siyasal Katılım Ekibimizle yürüteceğimiz “Türkiye Buna Hazır” kampanyasıyla hem LGBTİ+’ları kapsayan bir anayasa süreci için taleplerimizi konuşacağız hem de önümüzdeki seçimlerde LGBTİ+’ların siyasal katılım süreçlerini güçlendirecek çalışmalar yapacağız. “Türkiye Buna Hazır” kampanyamızla Türkiye siyasetinin giderek daha fazla sürüklendiği erkek egemen, popülist, kutuplaştırıcı, antidemokratik söylemlerinden arınması için barışçıl, şiddetsiz, kapsayıcı ve kesişimsel bir politik zeminde LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık taleplerini konuşacağız.

Taleplerimizi, kimliklerimizi, varoluşlarımızı konuşmaya her zaman olduğu gibi bugün de hazırız. Biliyoruz ki en az bizim kadar Türkiye toplumu da taleplerimizi, kimliklerimizi, varoluşlarımızı konuşmaya ve gerekli adımları atmaya hazır. Bizleri güvencesizliğe, yoksulluğa, şiddete, ayrımcılığa mahkum edenlere karşı barış ve demokrasinin gücüyle temiz siyaset ve LGBTİ+’ları kapsayan bir anayasa için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Siyasi iktidarın bizlere yönelik suçlulaştırma politikalarından da çeşitli siyasi partilerin ve politikacıların “utangaç” veya gizli kapaklı desteklerinden de daha güçlü ve gerçeğiz. Bizler Türkiye halklarının her kesiminde on yıllardır olduğu gibi bugün de var olmaya devam ediyoruz. Toplum bizden başkası değil.

Türkiye LGBTİ+’lara hazır. Türkiye Buna Hazır!


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam