22/11/2021 | Yazar: Kaos GL

SPoD “Trans yaşamlarımız değerli!” diyor: LGBTİ+ Danışma Hattı’nı 0850 888 5428 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

SPoD: “Trans yaşamlarımız değerli!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD’un uyarısı: Tetikleyici İçerik

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü vesilesiyle LGBTİ+ Danışma Hattı’nı yeniden duyurdu:

“Türkiye'de yaşayan translar olarak barınma, sağlık, eğitim, istihdam gibi birçok başlıkta haklarımıza erişirken engellerle karşılaşıyoruz. En temel hakkımız olan yaşam hakkımız nefret suçlarıyla elimizden alınıyor. Failimiz olan devlet, partnerler, patronlar, müşteriler, aileler, komşular cezasız bırakılıyor.

Bizler şiddet ve cezasızlık ortamında hayatta kalmak, insan onuruna yaraşır şekilde yaşayabilmek, çalışabilmek, karnımızı doyurabilmek, sevişebilmek, gülebilmek için mücadele ediyoruz. Nefret suçu mağduru hiçbir transı geride bırakmamak, kaybettiklerimizi anmak için her yerde olmaya, umudumuzu büyütmeye devam ediyoruz. Hiçbirimizin danışma hattımızı aramaya ihtiyaç duymayacağı bir dünya hayal ediyoruz.

Desteğe ihtiyaç duyarsanız LGBTİ+ Danışma Hattı'mıza 0850 888 5428 numaralı telefondan ulaşabileceğiniz gibi danisma@spod.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, sosyal hizmet
İstihdam