04/11/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

SPoD’un LGBTİ+ Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar başlıklı 10. Avukat Eğitimi, 28-31 Ekim tarihlerinde gerçekleşti.

SPoD’un 10. Avukat Eğitimi nasıl geçti? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ilkini 2012 yılında düzenlediği LGBTİ+ Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar başlıklı 10. Avukat Eğitimi, 28-31 Ekim tarihlerinde dijital ortamda gerçekleşti.

SPoD, etkinlik fotoğraflarını “Tüm eğitimcilerimize ve katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz” notuyla paylaştı.

“29 meslektaşım eğitime katılarak SPoD’un Avukat Ağı’na eklendi”

SPoD Hukuki Danışmanı Umut Rojda Yıldırım, 10. Avukat Eğitimi’ni kaosGL.org’a şöyle yorumladı:

“10.Avukat Eğitimi başvurularının açıldığı duyurusuyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanındaki avukat ve stajyer avukatlardan kontenjanımızın neredeyse 3 katı kadar başvuru aldık. Bu bizi oldukça sevindirdi ve motive etti açıkçası. LGBTİ+'ları ilgilendiren hukuki meseleler üzerine düşünmek ve öğrenmek isteyen hukukçuların sayısı her geçen gün artıyor, Avukat Eğitimine ilgi de bunun bir göstergesi aslında. Dört gün boyunca eğitimde bizimle birlikte olan eğitmen ve katılımcı meslektaşlarımızla oldukça verimli ve güzel vakit geçirdik. Toplamda 29 meslektaşımız eğitime tam katılım sağlayarak SPoD'un yürüttüğü Avukat Ağı'na eklendiler. Özellikle bu alanla ilk defa temas eden meslektaşlarımın hem eğitime hem de SPoD dair olumlu geri dönüşleri ve en önemlisi LGBTİ+ özne hukukçuların SPoD'da hepimiz için güvenli bir alan olduğunu hissetmesi paha biçilemez bir duygu. Bu yüzden her Avukat Eğitimi sonrası kendimizi daha da güçlenmiş hissediyoruz. Dileğimiz, hiçbir LGBTİ+'nın hak ihlallerine maruz bırakılmadığı bir dünya olsa da hukukçular olarak üstümüze düşen görevi yapmaya her zaman hazırız.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam