18/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Programa başvurmak için son tarih 31 Mart 2024.

SPoD’un ICC Fellowship Programı başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ICC Fellowship programı, LGBTİ+ aktivistlerini etkili savunuculuk kampanyaları için gereken bilgi ve becerilerle güçlendirmeyi amaçlıyor. Program, katılımcılara kampanya pratiklerini gözden geçirme, birbirleriyle iş birliği yapma, becerilerini geliştirme ve yenilikçi yaklaşım ve stratejileri keşfetme fırsatı sunuyor. Program, 6 ay sürecek bir müfredat ve kendi alanlarında uzman kişiler tarafından yürütülecek bir dizi özel atölye çalışmasından oluşacak. Yalnızca çevrimiçi olarak yürütülecek programın sonunda katılımcılar, deneyimli uzmanlardan rehberlik ve mentorluk alırken, öğrendiklerini uygulamaya geçirebilmeleri ve içerik üretebilmeleri için sınırlı bir bütçeye de sahip olabilecek.

Amacı, “20 aktivisti 6 aylık bir süre boyunca bir araya getirerek kampanya becerilerini geliştirmek ve Türkiye’deki LGBTİ+ toplumu için anlamlı bir değişim yaratmalarını sağlamak” olan ICC Fellowship Programı’nın misyonu şöyle açıklanıyor:

“Türkiye’deki LGBTİ+ aktivistlerini, etkili bir savunuculuk kampanyası için gerekli beceri, bilgi ve kaynaklarla donatan kapsamlı ve çevrimiçi fellowship programı aracılığıyla güçlendirmek.”

Kampanyanın hedef kitlesi ise Türkiye’de kampanya deneyimi olan ya da kampanya yürütmeye ilgi duyan LGBTİ+ aktivistleri.

Programa katılmak için başvuru sahiplerinin; Türkiye’de ikamet etmesi veya Türkiye’de LGBTİ+ hakları için çalışma taahhüdü vermesi, LGBTİ+ aktivizmine dair deneyimi olması, kamusal savunuculuk yoluyla değişim yaratma isteğine sahip olması gerekiyor.

Programa başvuru için son tarih 31 Mart 2024.

Programın detaylarına ulaşmak için tıklayın.

Başvurmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam