27/06/2012 | Yazar: Kaos GL

SPoD ve LİSTAG LGBT Aileleri İstanbul Grubu üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüler.

SPoD ve LİSTAG Heyeti TBMM’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
SPoD Yönetim Kurulu Başkanı Sedef Çakmak İle SPoD Siyasi Temsil Alan Koordinatörü Erdal Demirdağ ve LİSTAG LGBT Aileleri İstanbul Grubu üyeleri Pınar Özer ile Şule Ceylan’dan oluşan heyet 25-27 Haziran tarihleri arasında TBMM’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin 2. Gününü tamamladılar.
Heyet üyeleri TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Atilla Kart, Rıza Türmen, Süheyl Batum, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile CHP Milletvekilleri Aykan Erdemir, İlhan Cihaner, Binnaz Toprak, Hüseyin Aygün ve Musa Çam’a LGBT’lerin hukuki taleplerini ilettiler.
 
26 Haziran Salı günü ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen heyet üyeleri anayasa başta olmak üzere LGBT hakları konusunda CHP’nin desteğini beklediklerini ifade ettiler.  Toplumun bu konular hakkında eskiye nazaran artık daha rahat konuşabildiğini, bunun bir insan hakları olarak dünyada kabul edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu; AB Uyum yasaları çerçevesinde LGBT haklarının bizim yasalarımız altında korunması sürecinin de yakın zamanda yaşanacağına inandığını ve bu konuda partilerinin bir çalışma içinde olduğunu belirtti.
 
SPoD ve LİSTAG üyelerinin görüştüğü BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun BDP’li üyesi Altan Tan ve BDP Milletvekili Sırrı Sakık ise BDP’nin LGBT hakları konusundaki tutumunun devam edeceğini söylediler.
 
Heyet MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile de görüşerek Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda “eşitlik” maddesinin yazımında ortaya çıkan durumdan rahatsızlıklarını iletti.
 
SPoD ve LİSTAG üyeleri bugün (27 Haziran) 14:00’da mecliste bir basın toplantısı gerçekleştirecek. 10:00’da ise AB Delegasyonu ile bir araya gelecekler.

Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam